Editoriale

Informatii piata

 • Despre evaluarea performantei investitiei bursiere

  Alin Brendea / 10.09.2021 18:33:43

  Pentru cei care investesc, masurarea reusitei actului investional este una dintre preocuparile importante. Am castigat, am pierdut? Cat anume? Cum ma plasez fata de ceilalti investitori? Intrebari ce par firesti pentru a masura succesul fiecarei investitii.

 • La ce ne asteptam in aceasta toamna pe bursa locala?

  Alin Brendea / 03.09.2021 18:52:37

  Implacabil, am depasit si vara acestui an. Traditional considerata o perioada lipsita de dinamism, presarata cu vacantele specifice sezonului estival, aceasta vara a fost una pozitiva pentru piata bursiera locala. Cresterea indicilor bursieri cu circa 10%, noile listari sau dinamismul pietei Aero au fost elemente care au animat viata investitorilor bursieri.

 • Tendintele bursiere ale acestui an

  Alin Brendea / 20.08.2021 17:02:30

  Ne apropiem de finalul celei de a doua treimi a anului curent. Bursa locala se mentine pe un trend ascendent, raliindu-se evolutiilor internationale. Desi la nivelul lichiditatii bursiere inregistram un puternic recul (estival, ar fi cea mai convenabila explicatie), corectiile cresterilor semnificative, din acest an, se amana.

 • Pe drumul de la iobagul modern la omul independent

  Marius Pandele / 30.07.2021 17:34:54

  Desi comunismul a rezistat in Romania mai putin de 45 de ani (oficial, cel putin), o perioada foarte scurta daca o raportam la istoria acestui popor, urmele pe care le-a lasat sunt departe de a se fi sters, ba chiar le-am putea vedea si dupa mai mult de 45 de ani de la caderea regimului. Ne intereseaza, desigur, in principal urmele economice pe care le-a lasat, insa ele sunt legate foarte strans de cele care, aparent, nu au legatura cu economia.

 • Castigatorii pandemiei

  Alin Brendea / 23.07.2021 18:42:18

  In asteptarea rezultatelor financiare semestriale avem ragazul necesar pentru a concluziona asupra unei perioade, cu siguranta, memorabile a pietei bursiere. Anul scurs, intre jumatatea lui 2020 si cea a anului curent marcheaza, probabil, schimbarea paradigmei pietelor financiare.

Pagina

inchide