Editoriale

Informatii piata

 • Sell in May……?

  Alin Brendea / 02.05.2024 16:07:18

  O cunoscuta expresie folosita pe piata bursiera americana ne invita la prudenta pe perioada verii. “Sell in May and go away” se bazeaza pe statistica multianuala, ce indica o subperformare a indicilor bursieri pe parcursul anotimpului cald.

 • Recorduri pe bursa! Cine beneficiaza de ele?

  Alin Brendea / 23.02.2024 18:33:32

  In a doua parte a saptamanii pe care o incheiem am inregistrat doua noi recorduri pe pietele bursiere globale. Mai multi indici globali importanti, printre care si indicele Stoxx Europe 600 - poate cel mai reprezentativ indice al burselor europene, au atins noi recorduri istorice. In acelasi registru al bornelor neatinse, o companie si-a crescut valoarea de piata cu astronomica suma de 277 mld. USD. Este vorba despre producatorul de cipuri Nvidia, care a surprins placut piata cu ultimele rezultate financiare publicate.

 • Cei trei D ai bursei locale

  Alin Brendea / 15.02.2024 18:31:24

  Am pasit cu incredere in 2024. Incredere intr-o piata pozitiva care ar putea genera din nou randamente real pozitive investitorilor, contrazicand dansul bursier al ultimilor ani: un pas inainte unul inapoi (evident ma refer la alternanta perfecta a evolutiei indicilor bursieri din ultimii ani...). Dupa prima zecime din noul an bursier unele lucruri incep sa devina mai clare.

 • 2024 aduce impreuna doua antonime: “prudenta” si “Trump”

  Marius Pandele / 15.01.2024 17:57:57

  Anul 2023 a fost, fara nicio urma de indoiala, unul foarte bun pentru piata de capital locala, care a ajuns in topul cresterilor bursiere la nivel european, asa cum am constatat si in cel mai recent material publicat in Prime Analyzer (https://analyzer.primet.ro/raport-analiza/2943). Pe langa cresterea bursiera, pe parcursul anului a avut loc cel mai important eveniment din ultimii cel putin 10 ani pentru BVB, si anume listarea Hidroelectrica, in prezent cea mai valoroasa companie romaneasca listata, la distanta mare de OMV Petrom, care ocupa acest loc anterior.

 • Ce face bursa? …creste, scade, stagneaza?

  Alin Brendea / 05.01.2024 18:42:34

  Intrebarea din titlu este omniprezenta in discutiile privind pietele bursiere. Paradoxal, unii incearca tot timpul sa raspunda la ea – cei ce desfasoara activitate profesionala in domeniu, pe cand altii incearca de zor sa afle raspunsul – cei care investesc pe piata.

Pagina

inchide