Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

 • Cum au evoluat companiile din BET in primul trimestru din 2019?

  05.04.2019 18:22:26   

  Primul trimestru din 2019 a fost caracterizat de o volatilitate puternica. La finalul primei luni din an, indicele BET pierduse aproape 6%, in februarie a urcat cu peste 10%, iar in martie a mai castigat 5 procente. In sectorul bancar, volatilitatea s-a manifestat si mai puternic: ecartul dintre pretul maxim si cel minim in cazul actiunilor Banca Transilvania a fost de aproape 40%, in timp ce la BRD a ajuns la aproape 35%. Asadar, piata locala de capital a avut parte de un prim trimestru agitat, cu multe momente in care nervii investitorilor au fost intinsi la maxim si cu tot atatea momente de oportunitate. La capitolul lichiditate, valoarea tranzactiilor cu actiuni, pe piata reglementata, a ajuns la 2,7 miliarde lei, adica o medie zilnica de 44 milioane lei.
  Evolutie companii BET T1 2019.pdf

 • Topul dividendelor propuse de emitentii din BET-XT din profitul pe 2018

  22.03.2019 18:34:28   AAG  ALR  BRD  BVB  CEON  CMP  COTE  DIGI  EL  ELMA  FP  M  SFG  SIF1  SIF2  SIF3  SIF4  SIF5  SNG  SNN  SNP  TEL  TGN  TLV  TRP  WINE

  Rezultatele financiare preliminare ale companiilor din indicele BET au venit, in linii mari, in asteptarile pietei. Cifra de afaceri la nivelul anului 2018 a fost cu peste 10% mai mare decat cifra de afaceri a anului precedent. Dupa ce si Romgaz a publicat propunerea de dividend, la nivelul preturilor din inchiderea din 22 martie 2019, avem 4 companii incluse in BET-XT care au un randament al dividendului de peste 10%.
  Dividende propuse 2018.pdf

 • Care sunt etapele de la propunere si pana la incasarea dividendului?

  08.03.2019 12:37:46   

  Piata locala de capital este o piata a dividendelor, avand printre cele mai mari randamente ale dividendelor din lume. In consecinta, randamentul dividendului este principalul propulsor al pietei. Din acest motiv, primele estimari de dividende au aparut inca de acum trei luni, dupa publicarea rezultatelor financiare la finalul trimestrului 3. In momentul de fata, s-a incheiat perioada in care companiile au publicat rezultatele financiare preliminare pe 2018. Odata cu publicarea acestor rezultate, unele Consilii de Administratie au si anuntat ce propunere de dividend vor face. In cazul celorlalte societati, se asteapta convocatoarele de AGA, desi in cazul companiilor unde Statul este actionar majoritar, calculul este destul de simplu in contextul in care si anul acesta vor fi obligate sa acorde 90% din profit sub forma de dividend. In consecinta, doar eventualele dividende suplimentare pot aduce surprize. Asadar, piata evolueza in aceasta perioada ghidata de randamentul dividendelor.
  Care sunt etapele de la propunere si pana la incasarea dividendului.pdf

 • Rezultate preliminare 2018 companii din BET

  01.03.2019 18:34:00   BRD  BVB  COTE  DIGI  EL  FP  M  SFG  SNG  SNN  SNP  TEL  TGN  TLV  WINE

  Rezultatele financiare preliminare ale companiilor din indicele BET au venit, in linii mari, in asteptarile pietei. Profitul cumulat al companiilor din BET, in trimestrul 4 a fost cu circa 10% mai mic decat media primelor trei trimestre din 2018. Trendul descendent al profitabilitatii nu a fost preluat si de cel al afacerilor companiilor. Cifra de afaceri la nivelul anului 2018 a fost cu peste 10% mai mare decat cifra de afaceri a anului precedent.
  Rezultate preliminare BET.pdf

 • Initiere procedura de retragere de la tranzactionare AUTO CENTER SA BUCURESTI (ACBU)

  17.12.2018 12:01:08   ACBU

  Anunt retragere de la tranzactionare_ACBU Decizia ASF_ACBU Raport de Evaluare AUTO CENTER SA BUCURESTI Anexe Raport de Evaluare AUTO CENTER SA BUCURESTI

Pagina

inchide