Editoriale

Informatii piata

 • Cum si cand s-ar putea incheia o crestere bursiera aparent infinita

  Marius Pandele / 06.11.2020 17:21:08

  In urma cu doua saptamani am vorbit despre alegerile din SUA si despre influenta acestora asupra pietelor de capital. Spuneam atunci ca e de asteptat ca pietele de capital sa nu fie afectate indiferent cine castiga alegerile, dar si ca va conta, pe langa rezultatul votului pentru Casa Alba, si cel pentru Congres.

 • Si-a rezervat Jeffrey Franks biletul de avion spre Bucuresti?

  Marius Pandele / 27.07.2018 18:10:19

  Dezastre peste dezastre, unele mai mici, altele mai mari. Asa s-a desfasurat aceasta saptamana. Evident, pe langa dezastrul din Grecia, restul par microscopice, dar tot trebuie sa ne facem un pic de timp pentru a vorbi despre unele dintre ele. Lasam la o parte mini-dezastrele de politica externa provocate de doi membri ai Guvernului, pentru a ne concentra pe dezastrul ceva mai mare provocat de acelasi Guvern in primele sase luni ale anului.

 • Comunism, chavism, sau o tentatie veche de cand lumea?

  Marius Pandele / 20.07.2018 17:50:23

  Intotdeauna mi-a fost greu sa inteleg fascinatia politicienilor romani pentru America Latina. Am vazut in fruntea Guvernului un admirator al lui Che Guevara, alti politicieni erau sau inca mai sunt legati sentimental de Brazilia, Costa Rica tinde sa devina “pamant romanesc”, asemanator cu Spania sau Italia, iar mai nou se pare ca exista in Executiv una sau mai multe persoane care umbla cu poza lui Hugo Chavez in portofel.

 • Ambulanta financiara

  Marius Pandele / 06.07.2018 18:00:37

  Educatia financiara precara a romanilor a fost de multe ori prilej de discutii, comentarii, judecati de valoare in randul reprezentantilor sectorului financiar. De la guvernatorul BNR pana la personaje cu vizibilitate aproape inexistenta, aproape toti cei care aveau ceva de zis au facut referire la un moment dat la ea pentru a justifica macar partial saracia lucie in care ne zbatem ca tara. Pare o teorie de bun simt, nici nu m-as fi putut gandi ca exista argumente care sa o contrazica. Pana zilele trecute, cand am avut o revelatie.

 • Actiunile romanesti, ratusca cea urata cu oua de aur

  Marius Pandele / 29.06.2018 18:23:41

  Multa lume nu mai tine minte, dar la inceputul anului 2016 erau la ordinea zilei discutiile despre “noua criza financiara”, care urma sa fie mai puternica decat cea din anul 2008. Intrebarea pe care si-o puneau investitorii era daca pretul actiunilor ar putea scadea din nou cu mai mult de 90%, asa cum se intamplase intre iulie 2007 si februarie 2009. Scaderile de pe pietele internationale, extinse si catre Romania, produceau titluri apocaliptice in presa, iar acestea provocau la randul lor panica si noi scaderi.

Pagina

inchide