Fonduri de investitii sau administrarea discretionara?

Investitii la bursa


Ai un anumit concept sau o idee despre investitii si vrei sa transformi aceasta idee in realitate? Exista mai multe modalitati de a investi si mai multe tipuri de fonduri de investitii care te pot ajuta sa-ti administrezi capitalul si sa stabilesti un plan financiar sanatos. Dar, daca inca nu esti familiarizat cu toate metodele de investitii si nu stii cum sa gestionezi conturile si, mai ales, daca timpul nu iti permite sa fii la curent cu rezultatele economice ale societatilor listate, ai nevoie de un broker care sa urmareasca, sa analizeze si sa actioneze in locul tau exact atunci cand este nevoie. Care este cea mai buna optiune pentru tine? Vom analiza impreuna avantajele fondurilor de investitii si cele ale administrarii discretionare - Prime Flexible .

brokeri care discuta

Ce sunt fondurile de investitii


Fondurile de investitii sunt produse create cu scopul de a aduna capitalul investitorilor si de a-l investi in mod colectiv dupa o strategie de investitie in diverse active cum ar fi actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare. In schimbul sumei de bani investite in fond vei primi unitati de fond. In timp, valoarea acestor unitati de fond fluctueaza, fiind posibil sa creasca sau sa scada. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca in urma unei investitii comune aferente fondului de investitii, profitul rezultat sau pierderile sunt impartite in mod proportional, in functie de valoarea investita de catre fiecare deponent in parte.
Investitorii platesc administratorul fondului prin comisioane de administrare (taxa pe active) si comisioane de subscriere sau rascumparare.


Fonduri de actiuni

Fondurile de actiuni sunt alternative pentru investitorii care nu au timpul sau cunostintele necesare pentru a investi direct la bursa si prefera sa aleaga un portofoliu predefinit in care sa investeasca. Un fond de investitii de actiuni va plasa banii cumulati in actiuni listate la bursa de valori, care sunt emise de catre diverse companii. Fondurile de actiuni sunt potrivite investitorilor cu un apetit de risc ridicat.


Fonduri de obligatiuni

Fondurile de obligatiuni sunt asemanatoare fondurilor de actiuni insa potrivite investitorilor cu un apetit de risc mai scazut. Obligatiunile reprezinta titluri de valoare care se aseamana unor credite si sunt emise de catre diverse firme, municipalitati locale sau autoritati statale.


Fonduri mixte

Fondurile mixte sunt fonduri care investesc atat in obigatiuni, cat si in actiuni sau alte instrumente financiare. Aceste fonduri se mai numesc si multi-active. Acest tip de fonduri ofera investitorilor posibilitatea de a avea un portofoliu diversificat. In general, fondurile mixte sunt preferate de investitorii cu un apetit de risc moderat.

Alegerea strategiei de investitii

Ce este administrarea discretionara Prime Flexible

Investitorii care nu dispun de timpul, experienta sau disponibilitatea necesara pentru a analiza rezultatele economice ale societatilor listate, pot opta pentru contul Prime Flexible. Prin aceasta optiune, investitorii deleaga decizia de a investi unui profesionist. Mai simplu spus, contul discretionar este acel tip de cont de investitii prin intermediul caruia brokerul este imputernicit de catre client sa efectueze operatiunile legate de administrarea portofoliului. Prin contul Prime Flexible, decizia de investire este luata de broker, investitorul fiind informat periodic cu privire la situatia portofoliului.

Statistic vorbind, contul discretionar este contul cu cea mai buna adecvare. Acesta asigura o viteza mare in luarea deciziilor si un acces rapid la informatii si analize (pe baza resurselor informationale ale Prime Transaction, brokerul actioneaza pentru client);

In cazul unui cont discretionar Prime Flexible, castigul brokerului depinde de castigul clientului, asadar, investitorii au garantia suplimentara ca specialistii care se ocupa de contul lor vor face tot posibilul punand interesul clientului pe primul loc si a obtine profit pe cont.


Fonduri de investitii V.S. administrarea discretionara - Prime Flexible


Avantaje
Fonduri de investitii Administrarea discretionara
Portofolii predefinite Viteza mare in luarea deciziilor
Se pot investi sume mici Acces rapid la informatii si analize
Lichiditate Inglobeaza experienta de administrator a companiei noastre
Diversificare Vizulizarea activitatii si a portofoliului in orice moment
Transparenta Transparenta
Oricand se poate intrerupe activitatea pe cont fara costuri suplimentare
Comisionul de succes se percepe din profitul obtinut pe contul respectiv
Brokerul urmareste bursa si ia deciziile pentru tine

Dezavantaje
Fonduri de investitii Administrarea discretionara
Perioada minima de investitii Suma minima 100.000 lei pentru contul Flexible Single
300.000 lei pentru contul Flexible Dual
Costul de mentenanta pe active

Ce este contul discretionar Prime Flexible Single?

Prime Flexible Single este un cont discretionar unde brokerul ia decizia de investitie conform procedurilor societatii. Acest cont este supervizat si controlat de catre Directorul de Operatiuni iar performanta contului este complet dependenta de activitatea brokerului.


Ce este contul discretionar Prime Flexible Dual?

Flexible Dual este un cont discretionar in cadrul caruia decizia de investitie poate fi luata fie de catre broker, fie de catre client. Clientul poate emite ordine de tranzactionare, se poate implica in administrarea contului, iar brokerul va tine cont de acestea. Acest tip de cont nu este in mod special supervizat si controlat de catre Directorul de Operatiuni. Performanta contului Flexible Dual este influentata de ambii membri ai echipei client-broker.


Alte avantaje ale conturilor discretionare

Administrare activa si personalizata

Investitorii care nu au prea multe cunostinte prealabile despre investitii sau despre pietele financiare, pot beneficia de informatii corecte in materie de investitii, adaptate la profilul lor de risc.

Spre deosebire de alte alternative de investitii care ofera fonduri mutuale generalizate sau fonduri tranzactionate la bursa (ETF-uri), conturile discretionare sunt personalizate pentru fiecare investitor. Aceste conturi sunt ideale pentru investitorii la inceput de drum.


Incredere

Daca un client deschide un cont discretionar are incredere in brokerul sau pentru ca acesta va efectua tranzactii beneficiul clientului. Contul Prime Flexible vine cu o relatie de tip "Win-Win”. Atunci cand clientul castiga, si brokerul castiga!


Eficienta

Brokerul va putea sa execute tranzactiile mai eficient. El va putea pune in aplicare mult mai rapid ideile de tranzactionare atunci cand nu trebuie sa obtina consimtamantul clientului inainte de fiecare tranzactie. Astfel brokerul poate sa beneficieze in favoare clientului de toate oportunitatile aparute pe piata de capital.

Investeste acum!
inchide