Ponturi pentru investitii

Educatie

bani intr-un brocan din care iese o planta

Ce este un cont de investitii?

Investitiile la bursa necesita un cont de investitii, asemanator unui cont bancar, dar care permite detinerea de actiuni si obligatiuni.

Ce este un portofoliu de investitii?

Construirea unui portofoliu este usoara prin platforma de tranzactionare, iar valoarea si performanta portofoliului sunt calculate in timp real.

Cum castigi pe piata de capital?

Profitul intr-un cont de investitii provine din dividende si aprecierea valorii instrumentelor financiare din portofoliu.

bani intr-un brocan din care iese o planta

Realizarea investitiilor

"The path to success it to take massive, determined actions.” – Tony Robbins

Monitorizarea contului de investitii si a pietei

Monitorizarea contului de investitii si a pietei este esentiala pentru a fi la curent cu evolutia investitiilor tale si pentru a lua decizii informate.

Evidenta operatiunilor

Prin evidenta operatiunilor, se urmareste sa se obtina o imagine clara si precisa asupra tuturor miscarilor de fonduri si investitii efectuate in cont.

bani intr-un brocan din care iese o planta

Program de Tranzactionare

Piata este deschisa in intervalul 9:45 – 18:00, perioada de timp in care poti licita, poti cumpara / vinde direct in piata sau poti urmari live evolutia preturilor actiunilor.

Date de acces

Contul tau de investitii de la Prime Transaction iti ofera acces la platforma de tranzactionare ArenaXT si la client office-ul de pe site-ul primet.ro.

Depunere si retragere fonduri

Depunerea si retragerea fondurilor din contul de investitii reprezinta procesul prin care poti adauga sau scoate bani din contul tau destinat investitiilor. Aceste operatiuni sunt esentiale pentru gestionarea si utilizarea eficienta a resurselor financiare in scopul investitiilor.

bani intr-un brocan din care iese o planta

Rapoarte cu situatia contului de investitii

Rapoartele referitoare la situatia si activitatea contului tau de investitii sunt esentiale pentru a obtine o imagine clara si detaliata asupra performantei si evolutiei investitiilor tale.

Despre piata de capital

Bursa este locul unde au loc tranzactii cu instrumente financiare, precum actiuni, obligatiuni, marfuri sau valute. Este un loc unde se intalneste cererea si oferta pentru diverse active financiare, iar preturile acestor active sunt stabilite in functie de interactiunea dintre cumparatori si vanzatori.

bani intr-un brocan din care iese o planta

Riscurile pietei de capital

Pe bursa, investitorii se confrunta cu anumite riscuri, iar intelegerea acestora este esentiala in luarea deciziilor de investitii. Descopera cateva dintre principalele riscuri pe care le poti intalni pe bursa.

Instrumente de ajutor. Informatii obiective

Raportari emitenti. Raport annual, trimestrial, rezultate preliminare. Communicate la BVB. AGA

Instrumente de ajutor. Informatii subiective

Profil de risc, diversificare, obiective. Teste de oportunitate. Psihologie de piata.

Cum realizezi adecvarea investitiile cu profilul tau

Profil de risc, diversificare, obiective. Teste de oportunitate. Psihologie de piata.

Investitia bursiera beneficiaza de un grad de protectie ridicat

Fondul de Compensare a Investitorilor, sistem de inregistrare actiuni. Raportari broker, cerinte pentru a fi intermediar si broker.

Strategii de investitii de baza

Ce inseamna o strategie bursiera. Dividend, valoare, crestere. Diversificare. Timing cu piata.

Statistici, evolutii istorice burse

Indici bursieri si noile maxime la care ajung mereu. Statistici bursiere oficiale.

Comparatie cu alte forme de investitii

Investitia bursiera este unul din vectorii administrarii averii. Investitiile monetare, imobiliare, arta si aur(metale pretioase, bijuterii) sunt celelalte zone de interes. Prin comparatie putem afla unde este locul investitiei bursiere.

Comportament responsabil pe burse

Reguli si practici pe piata bursiera. Insider si informatie privilegiata. Spalarea banilor. Integritatea pietei bursiere.

Fiscalitate si raportari

Ce taxe si impozite platesti? Ce raportari trebuie sa depui si cum?

inchide