Consultanta in fuziuni, achizitii si divizari

Servicii pentru companii

Prin fuziune, doua sau mai multe societati comerciale hotarasc separat transmiterea elementelor de activ si de pasiv la una dintre societati sau infiintarea unei noi societati comerciale in scopul comasarii activitatilor. Fuziunea se realizeaza prin absorbtia uneia sau mai multor societati comerciale sau prin contopirea a doua sau mai multor societati comerciale.
Societatile care participa la fuziune trebuie sa redacteze un proiect de fuziune care va cuprinde o serie de elemente.

Proiectul de fuziune, vizat de judecatorul-delegat se depune la Registrul comertului si se publica in Monitorul Oficial. O fuziune este o combinatie care creeaza o unitate economica din doua sau mai multe unitati independente; conducerile companiilor participante aproba acest aranjament.

O achizitie presupune acelasi rezultat, dar conducerea unuia sau mai multor participanti poate fi ostila acestei schimbari iar procedura poate fi dificila in acest caz. Exista doua modalitati de achizitie a actiunilor intr-o societate comerciala din Romania:
   • cumpararea actiunilor/partilor sociale existente sau majorarea capitalului social
   • transferurile de active si transferurile de afaceri

Divizarea se face prin impartirea integrala a elementelor de activ si de pasiv ale unei societati comerciale care isi inceteaza existenta, intre doua sau mai multe societati comerciale existente ori care iau fiinta.

In cadrul procesului de consultanta, specialistii nostri va pot oferi servicii legate de:
   • analiza in detaliu a situatiei companiilor;
   • identificarea potentialilor cumparatori/vanzatori;
   • asistenta cu privire la intocmirea prospectului de fuziune, a proiectului de divizare, respectiv a prospectului de oferta in cadrul ofertelor publice ca modalitate de achizitie a firmelor;
   • metodele de fixare a pretului de achizitie si modalitatile de plata a achizitiilor si fuziunilor;
   • evaluarea castigurilor si a pierderilor din achizitii cu numerar, prin schimb de actiuni, prin titluri si numerar;
   • modalitati de preluare a controlului unei firme;
   • masuri preventive de aparare care sa descurajeze eventualele intentii de preluare ostila.

Pentru detalii amanuntite si informatii privitoare la modul in care va putem oferi serviciile noastre va rugam contactati SSIF PRIME TRANSACTION SA.

inchide