Editoriale

Informatii piata

 • Tendintele bursiere ale acestui an

  Alin Brendea / 20.08.2021 17:02:30

  Ne apropiem de finalul celei de a doua treimi a anului curent. Bursa locala se mentine pe un trend ascendent, raliindu-se evolutiilor internationale. Desi la nivelul lichiditatii bursiere inregistram un puternic recul (estival, ar fi cea mai convenabila explicatie), corectiile cresterilor semnificative, din acest an, se amana.

 • Pe drumul de la iobagul modern la omul independent

  Marius Pandele / 30.07.2021 17:34:54

  Desi comunismul a rezistat in Romania mai putin de 45 de ani (oficial, cel putin), o perioada foarte scurta daca o raportam la istoria acestui popor, urmele pe care le-a lasat sunt departe de a se fi sters, ba chiar le-am putea vedea si dupa mai mult de 45 de ani de la caderea regimului. Ne intereseaza, desigur, in principal urmele economice pe care le-a lasat, insa ele sunt legate foarte strans de cele care, aparent, nu au legatura cu economia.

 • Castigatorii pandemiei

  Alin Brendea / 23.07.2021 18:42:18

  In asteptarea rezultatelor financiare semestriale avem ragazul necesar pentru a concluziona asupra unei perioade, cu siguranta, memorabile a pietei bursiere. Anul scurs, intre jumatatea lui 2020 si cea a anului curent marcheaza, probabil, schimbarea paradigmei pietelor financiare.

 • Ce face bursa in semestrul doi?

  Alin Brendea / 09.07.2021 18:16:52

  O intrebare simpla cu un raspuns incert. Dupa cum Warren Buffet – celebrul investitor, recunostea ca ”nu stie ce va face maine piata” tot asa, nu putem avea pretentia vreunui raspuns imuabil la aceasta intrebare. Insa, putem sa studiem contextul in care piata se afla, pentru a evalua sansele de crestere sau de scadere.

 • Bucurestiul, pe drumul de la Micul Paris la Micul Wall Street

  Marius Pandele / 25.06.2021 15:31:48

  De pe la inceputul anilor 2000, unul dintre subiectele care au revenit constant in atentie in ceea ce priveste piata de capital romaneasca a fost lipsa emitentilor. Din punct de vedere numeric lucrurile au stat intotdeauna bine, insa majoritatea erau adusi cu forta la BVB sau Rasdaq, iar aportul lor la functionarea pietei de capital era inexistent, ba in unele cazuri chiar negativ. Pe cat de multe dezbateri si nemultumiri a provocat lipsa emitentilor, pe atat de tacuta si linistita a fost schimbarea tendintei. Ne-am obisnuit atat de repede sa avem saptamana si listarea, incat acum nu mai pare nimic deosebit. Emitenti care ar fi fost primiti cu bratele deschise cu un an sau doi in urma doar pentru ca erau niste noutati, sunt priviti acum cu o doza de reticenta, in asteptarea valului de listari ulterioare.

Pagina

inchide