Editoriale

Informatii piata

 • Despre distribuirea de dividende si valoarea de piata a unei societati listate

  Alin Brendea / 15.05.2023 10:55:11

  Am intrat in plin sezon al dividendelor si al distributiilor de actiuni gratuite. Ca in fiecare an, de la caz la caz, aceste operatiuni ofera motive de a investi, a dezinvesti sau de a face diverse strategii de investitii.

 • Vremea evolutiilor laterale

  Alin Brendea / 28.04.2023 17:35:01

  Mai sus vizualizam graficul, de la inceputul anului 2022 si pana in prezent, a celui mai reprezentativ indice de tip total-return publicat de BVB: BET-XT-TR. Indicii de tip total-return sunt indici care “capteaza” performanta totala a pietei, in sensul ca tin cont si de dividendele distribuite de emitentii care ii compun.

 • Jurnal de bursa – trimestrul unu

  Alin Brendea / 31.03.2023 18:44:38

  Am trecut cu bine de primul trimestru din acest an, pe piata bursiera. Spun acest lucru pentru ca incheiem cu toti indicii bursieri pe plus, desi la inceputul anului incertitudinile si amenintarile mediului economic abundau. Cresterea de 4%, una mai degraba modesta, mentine totusi bursa locala cu sanse de a livra la nivel anual cresteri in zona randamentelor real pozitive.

 • Un raspuns obiectiv la o intrebare subiectiva: de ce unii au mai mult?

  Alin Brendea / 24.02.2023 19:12:30

  Privind pe orizonturi lungi de timp, evolutia economica a unui individ se aseamana cu evolutia bursei: trendul natural este unul crescator, presarat de urcusuri si coborasuri, dar, implacabil, marcat de atingerea unor noi si noi maxime…

 • Lectiile bursei la inceput de an

  Alin Brendea / 10.02.2023 17:30:10

  Dupa prima luna din acest an, piata bursiera locala inregistreaza o crestere semnificativa. Putem vorbi despre o surpriza placuta, daca ne uitam spre gradul de incertitudine economica, cu care am intrat in acest an.

Pagina

inchide