Editoriale

Informatii piata

 • Jurnal de pe frontul bursier

  Alin Brendea / 23.09.2022 18:48:55

  Pietele bursiere au traversat o saptamana cu scaderi accentuate. Piata locala a scazut cu circa 7%, inregistrand cea mai proasta saptamana de la inceputul lunii martie - perioada de scadere datorata inceperii conflictului din Ucraina.

 • Bursa intr-o mare de incertitudine

  Alin Brendea / 09.09.2022 18:51:26

  In ultimele saptamani piata bursiera a intrat intr-un mod de „lichiditate scazuta”. Investitori par indecisi, vedem putine tranzactii si o stare de cvasi-asteptare oarecum apasatoare.

 • Rezilienta pietei bursiere romanesti

  Alin Brendea / 26.08.2022 18:31:06

  Se implinesc sase luni de la declansarea conflictului militar din Ucraina. Un conflict major, localizat in apropierea Romaniei. Un soc important pentru economia romaneasca si implicit pentru bursa romaneasca. Daca ne raportam la atmosfera, extrem de negativa care insotea mediul economic la inceputul lunii martie, evolutia din acest an a pietei bursiere din Bucuresti ar putea parea aproape miraculoasa.

 • Mai este bursa un barometru al economiei?

  Alin Brendea / 22.07.2022 18:52:25

  Bursa romaneasca pare sa parcurga o perioada de acalmie. Volumele si valorile de tranzactionare au scazut spre cote de avarie sau estivale - dupa cat de malitiosi vrem sa fim. In fapt, pentru investitorii prezenti pe piata locala timiditatea de moment poate fi explicata prin lipsa de predictibilitate pe termen scurt.

 • Repere investitionale de vara

  Alin Brendea / 15.07.2022 18:42:56

  In anul curent piata bursiera locala inregistreaza o evolutie atipica. Desi evolutia descendenta nu a ocolit nici piata locala, performanta sa masurata, prin cheia oficiala a indicilor bursieri, indica o supraperformare relativa mai putin asteptata. Ecartul de peste 10% fata de pietele dezvoltate, fie ca ne uitam la bursele dezvoltate (DAX ori S&P500) sau chiar de de 20% fata de burse din zona noastra (Polonia de exmplu), pare cel putin surprinzator pentru o bursa care este reprezentanta unei zone economice departe de echilibru si aflate aproape de un conflict armat de amploare.

Pagina

inchide