Editoriale

Informatii piata

 • Risti ca sa nu pierzi

  Alin Brendea / 26.11.2021 18:15:54

  Societatea capitalista isi trage numele de la capital – ingredientul economic in jurul caruia graviteaza celelalte variabile economice. Capitalul este cel care declanseaza un proces economic -prin investitie, dar si cel care se regaseste in finalitatea acestuia. Teoria economica traditionala capitalista ofera intaietate acestui factor de productie, in timp ce politicile financiare erau construite pentru a-l proteja. Existenta unui randament real pozitiv pentru capital era asigurat de combinatia dobanda bancara versus control strict al inflatiei.

 • De e ciuma sau COVID, romanii nimic nu-nchid

  Marius Pandele / 05.11.2021 18:17:59

  Un fenomen foarte ciudat a avut loc zilele trecute. Dimineata, aerul Bucurestiului mirosea a parfum, in loc de traditionalul miros de esapament si cauciuc incins, in locul gunoaielor de pe trotuare crescusera flori de primavara, iar cerul avea nuante de roz, in loc de albastrul-cenusiu obisnuit. Explicatia a venit cateva ore mai tarziu de la prim-ministrul tarii, care ne-a anuntat ca am ajuns mai bogati decat ungurii si vom ajunge in curand sa ne uitam de sus si la polonezi. Era, asadar, modul naturii de a ne felicita pentru aceasta realizare grandioasa.

 • Saraci, dar cu ultimul model de curent electric

  Marius Pandele / 01.10.2021 18:17:26

  21 aprilie 2020 poate fi considerata ziua in care imposibilul a devenit posibil. S-a mai auzit de case de un dolar, iar in Romania chiar si de privatizari pe un dolar, dar nu se auzise pana atunci ca vreun lucru sa aiba pret negativ. Petrolul a spart barierele din acest punct de vedere, iar situatia parea una care va avea efecte pe termen lung. Marilor exportatori de petrol li se numarau lunile ramase pana la faliment, iar in unele cazuri pana la rasturnarea de la putere a liderilor autoritari.

 • Despre evaluarea performantei investitiei bursiere

  Alin Brendea / 10.09.2021 18:33:43

  Pentru cei care investesc, masurarea reusitei actului investional este una dintre preocuparile importante. Am castigat, am pierdut? Cat anume? Cum ma plasez fata de ceilalti investitori? Intrebari ce par firesti pentru a masura succesul fiecarei investitii.

 • La ce ne asteptam in aceasta toamna pe bursa locala?

  Alin Brendea / 03.09.2021 18:52:37

  Implacabil, am depasit si vara acestui an. Traditional considerata o perioada lipsita de dinamism, presarata cu vacantele specifice sezonului estival, aceasta vara a fost una pozitiva pentru piata bursiera locala. Cresterea indicilor bursieri cu circa 10%, noile listari sau dinamismul pietei Aero au fost elemente care au animat viata investitorilor bursieri.

Pagina

inchide