Editoriale

Informatii piata

 • Un sfert de veac bursier

  Alin Brendea / 20.11.2020 17:45:39

  Evenimentul acestei saptamani este, fara doar si poate, aniversarea a 25 de ani de piata bursiera in Romania. Este un moment festiv care impune un exercitiu retrospectiv asupra evolutiei acestei piete in Romania.

 • Cum si cand s-ar putea incheia o crestere bursiera aparent infinita

  Marius Pandele / 06.11.2020 17:21:08

  In urma cu doua saptamani am vorbit despre alegerile din SUA si despre influenta acestora asupra pietelor de capital. Spuneam atunci ca e de asteptat ca pietele de capital sa nu fie afectate indiferent cine castiga alegerile, dar si ca va conta, pe langa rezultatul votului pentru Casa Alba, si cel pentru Congres.

 • Rating-ul Romaniei: Prietenul sau Dusmanul Participantilor in Piata?

  Elena Uleia / 09.10.2020 15:23:13

  La finalul acestui an, cele mai mari agentii de rating isi vor revizui perspectiva asupra Romaniei. Vom ramane o tara recomandata investitorilor sau vom fi retrogradati la asa-numitul statut “junk”?

 • Romania – piata bursiera emergenta!

  Alin Brendea / 18.09.2020 18:27:33

  De luni piata bursiera romaneasca intra in liga pietelor bursiere emergente. Vom fi o piata emergenta secundara in clasificarea FTSE-Russell, al doilea jucator global in realizarea unor astfel de clasamente. Este un eveniment mult asteptat, in legatura cu care s-au pus si se vor pune multe sperante.

 • Invitatie la risc pe pietele bursiere

  Alin Brendea / 11.09.2020 18:42:37

  La inceputul acestui an bursele completasera un ciclu de 10 ani de crestere. Pietele erau la maxime, multe dintre ele stabilind unele noi, dupa primele saptamani de tranzactionare din noul an. Exista o discutie apasata privind posibilele, chiar dezirabilele, corectii ale unui ciclu atat de amplu de crestere. Insa un motiv solid parea sa lipseasca.

Pagina

inchide