Editoriale

Informatii piata

 • Mic ghid pentru vremuri dificile

  Alin Brendea / 10.04.2020 18:16:09

  Lebada neagra era o metafora pentru a defini o cunoscuta teorie a evenimentelor propusa de Nassim Nicholas Taleb. Conform acesteia exista evenimente neasteptate ce au consecinte si impact major, si care modeleaza istoria. Datorita raritatii sunt imposibil de estimat, in mod statistic, desi, privite colectiv, au roluri mult mai importante decat evenimentele normale. Lebada neagra s-a transformat din metafora in realitate!

 • Pandemia bursiera

  Alin Brendea / 13.03.2020 17:55:42

  Joi, 12 martie, pietele bursiere europene au inregistrat un record negativ – cea mai mare scadere din istorie intr-o singura zi (-11%), cu un maxim de depreciere inregistrat pe piata italiana, care a scazut cu aproape 17%. Piata romaneasca inregistreaza scaderi, fata de inceputul anului, de peste 20% la nivelul principalilor indici si de peste 25% la nivelul indicelui BET-NG (energie si utilitati). Pietele europene consemeaza scaderi chiar mai mari.

 • Letargie pe bursa

  Alin Brendea / 21.02.2020 17:28:22

  In ultimele doua saptamani valoarea zilnica tranzactionata la BVB nu a mai depasit nivelul de 30 mil lei (6.25 mil euro). Dupa un inceput de luna cu rulaje mari, piata s-a linistit, volumele, valorile de tranzactionare dar si volatilitatea scazand in mod semnificativ.

 • Cifre bune pentru bursa romaneasca

  Alin Brendea / 07.02.2020 18:10:16

  Marele paradox al pietei bursiere romanesti, din ultimii ani, tine de dinamica publicului investitional de retail. Bursa romaneasca a crescut in ultimii ani la nivelul cotatilor bursiere si a oferit randamente ale dividendelor foarte mari, comparativ cu alte piete bursiere. In ultimii trei ani indicele BET consemneaza o crestere anualizata de circa 10%, la care se adauga un randament al dividendelor de circa 7%.

 • Instantaneu international al pietei bursiere romanesti

  Alin Brendea / 23.01.2020 18:42:39

  In 2020 bursei romanesti i-a fost promisa accederea in grupul pietelor bursiere emergente. Practic, ne vom face prezenta in lumea buna a pietelor bursiere, fapt care este creditat, de catre marea majoritate, ca un pas decisiv pentru ca piata locala sa devina interesanta, sa fie analizata si tranzactionta de catre marii investitori institutionali globali.

Pagina

inchide