Editoriale

Informatii piata

 • Am ajuns prea mari pentru a intra pe usa MSCI

  Marius Pandele / 22.09.2023 17:08:33

  Listarea Hidroelectrica a reaprins sperantele ca Romania ar putea ajunge, in cele din urma, in categoria pietelor de capital emergente si dupa criteriile MSCI, nu doar dupa cele ale FTSE Russell. Spre deosebire de spatiul Schengen, aici lucrurile sunt mult mai clare, iar decizia se bazeaza pe criterii masurabile, nu pe dispozitia de moment a unor politicieni, asa ca depindem in proportie de 100% de propriile eforturi si rezultate.

 • Cum sa intelegi investitia bursiera – a doua parte

  Alin Brendea / 11.08.2023 18:05:46

  In continuarea primei parti parcurg ultimele patru elemente definitorii pentru un cont de investitii si implicit pentru investitorul care il administreaza. Incerc astfel, sa conturez abordarea corecta a acelor caracteristici care au cel mai mare impact asupra profitabilitatii si adecvarii unui cont de investitii.

 • Cum sa intelegi investitia bursiera – prima parte

  Alin Brendea / 04.08.2023 18:51:01

  Dupa mai mult de douazeci de ani presarati cu discutii cu investitorii, mari si mici, informati sau mai putin, pasionati de bursa sau doar curiosi sa afle despre ce e vorba, in timp, am remarcat anumiti parametrii care definesc un cont de investitii si, implicit, pe investitorul din spatele lui.

 • Pentru noii investitori atrasi la bursa de vanzarea de actiuni H2O

  Alin Brendea / 07.07.2023 18:53:03

  Exista o oarecare neclaritate in randul celor care, atrasi de IPO Hidrolectrica, au deschis pentru prima data un cont de investitii. Au cumparat de o parte din banii alocati acestei operatiuni si acum nu exista o claritate suficienta in legatura cu pasii urmatori.

 • Hidroelectrica – ce urmeaza?

  Alin Brendea / 03.07.2023 10:54:44

  Oferta de vanzare a actiunilor Hidrolectrica este pana acum un succes. Privind spre interesul creat in jurul acestei operatiuni, spre sumele subscrise, spre efervescenta noilor investitori atrasi spre piata bursiera este evident ca putem cataloga aceasta operatiuni bursiera ca pe o noua borna pe drumul dezvoltarii pietei bursiere romanesti.

Pagina

inchide