Editoriale

Informatii piata

 • Specula noastra cea de toate zilele

  Marius Pandele / 06.05.2022 17:30:28

  Despre educatia financiara a romanilor s-au spus si s-au scris multe, iar opinia cvasi-unanima este ca aceasta e una deficitara, aproape inexistenta. Scoala vietii te invata sa numerii bancnotele repede si precis, cu o dexteritate care de cele mai multe ori nu se extinde si la alte tipuri de activitati, dar cam aici se opreste pregatirea financiara a majoritatii romanilor. Inventarea cardului bancar le-a dat multora vietile peste cap in mod iremediabil, fiind vazut ca o unealta a Satanei, asemeni cartii de identitate cu chip.

 • Sta sa ploua cu icre negre

  Marius Pandele / 18.02.2022 16:28:33

  Dincolo de stirea cea mai importanta a momentului, care se petrece la nord-est de granitele Romaniei, ultimele zile au adus si pe plan intern cateva stiri de mai mica anvergura, insa importante in bula noastra. Printre ele, “cruciada” unor politicieni impotriva a doi inamici identificati ad-hoc: preturile alimentelor si romanii din clasa de mijloc.

 • Semne bune anul are!

  Alin Brendea / 17.01.2022 10:11:19

  Dupa primele doua saptamani din aces an, investitorii la bursa se felicita pentru alegerea facuta. Indicele BET, cel mai cunoscut indice BVB, a crescut cu 4.75%. Ultima prognoza a BNR vorbeste despre o inflatie de 5.9% pentru finalul acestui an. Practic randamentul investitiei bursiere anuleaza in mare masura, dupa doar doua saptamani, birul inflationist, lasand loc pentru un nou an de castiguri reale pentru detinatorii de actiuni listate la BVB.

 • 2022 ar putea gazdui petrecerea de adio a banilor ieftini

  Marius Pandele / 07.01.2022 16:55:59

  In urma cu doua saptamani am facut o trecere sumara in revista a anului 2021, iar elementul principal care a iesit in evidenta pe parcursul anului recent incheiat a fost reaparitia, dupa multi ani, a inflatiei. Spre deosebire de alte perioade, de data aceasta este vorba de un fenomen global, sustinut in principal de evolutia preturilor din zona energetica, insa nu ar trebui sa ne lasam pacaliti si sa credem ca aici se afla de fapt sursa primara a inflatiei.

 • 2021 preda stafeta castigatoare catre noul an

  Alin Brendea / 30.12.2021 18:39:13

  A mai trecut un an bursier, un an pe care, acum la final, il putem cataloga ca o surpriza placuta. Cresterea cotatiilor bursiere a fost peste asteptarile initiale, in timp ce lichiditatea bursiera a dat semne ca ar putea sa acceseze niveluri mai ridicate, care sa ofere un nivel adecvat de profunzime pentru piata bursiera locala.

Pagina

inchide