Editoriale

Informatii piata

 • Cand mai scade bursa?

  Alin Brendea / 04.06.2021 18:17:18

  Pe bursa am intrat in vara acestui an cu noi maxime bursiere. Atat pe pietele externe cat si pe piata interna, daca masuram prin intermediul indicilor “total return” (de exemplu BET-TR). In ultimele 14 luni piata romaneasca a crescut cu circa 80%, crestere care, bineinteles, include un important efect de baza, raportandu-ne la minimele de la finalul lunii martie 2020, insa o crestere absolut spectaculoasa pentru un interval relativ scurt de timp.

 • In sfarsit, un domeniu in care Romania e cu 30 de ani inaintea SUA

  Marius Pandele / 28.05.2021 15:45:56

  Inflatia a fost de-a lungul ultimilor ani un subiect cu aparitii dese in mediul financiar si presa de specialitate, iar pentru piata de capital este un fenomen important, care ar putea semnaliza momentul in care “se opreste muzica”. Criza COVID parea ca a amanat acel moment cu cativa ani buni, insa ultimele evolutii ne arata ca s-ar putea ca aceasta ipoteza sa fi fost una pripita.

 • Industria nimicului

  Marius Pandele / 29.04.2021 16:27:15

  La inceputul anilor 1990, atunci cand Jerry Seinfeld s-a gandit sa faca “un serial despre nimic”, actorul american nu avea, cu siguranta, nici cea mai mica idee despre importanta pe care o va capata nimicul in deceniile urmatoare. Nu stia ca se vor scrie carti despre el, ca vor exista specialisti in nimic, fonduri de investitii care sa-l cumpere si ca se vor face sau se vor pierde averi pe seama lui.

 • Statistici de primavara

  Alin Brendea / 09.04.2021 17:29:33

  Dupa ce bursa romaneasca a atins noi maxime istorice, pare ca are nevoie de o perioada mai calma pentru a se acomoda cu noile niveluri atinse. In lipsa unor informatii noi - perioada care s-ar putea prelungi pana spre finalul lunii curente cand se vor desfasura adunarile generale ale actionarilor - am traversat o saptamana cu variatii mici si lichiditate mai degraba scazuta (mai ales daca scadem tanzactiile special realizate).

 • Noi maxime bursiere. Este scump? Este ieftin?

  Alin Brendea / 26.03.2021 18:34:17

  Piata bursiera romaneasca a reusit dupa 13 ani sa atinga un nou maxim istoric. Acest maxim este masurat prin intermediul indicelui BET, o masuratoare cu un anumit grad de relativitate, daca luam in considerare faptul ca in aceasta perioada mai mult de jumatate dintre emitentii initiali, din component BET, au fost inlocuiti de noi emitenti.

Pagina

inchide