Editoriale

Informatii piata

 • 2018 un an bun pentru investitori

  Alin Brendea / 14.12.2018 18:41:00

  Mai avem sase sedinte de tranzactionare din aceast an. Putem sa decantam experienta acestuia si sa extragem esenta sa. Ca atare: ce a insemnat 2018 pentru bursa romaneasca si investitorii prezenti pe ea?

 • Mos Craciun vine la BVB si aduce dividende

  Simion Tihon / 16.11.2018 17:02:52

  Pietele de capital din intreaga lume traverseaza de la inceputul lunii octombrie o perioada de volatilitate ridicata. Cel mai probabil, pe pietele internationale se decide in aceasta perioada daca este sau nu un punct de cotitura. Ori poate miscarile pietei din SUA vor convinge Rezerva Federala sa aiba o atitudine mai rezervata in privinta cresterilor viitoare de dobanda, caci pana la urma de aici a plecat totul la inceputul lunii octombrie. In tot acest context, piata noastra de capital si-a aratat indiferenta la corectiile de peste ocean si din vestul Europei, inregistrand o evolutie usor pozitiva in ultima luna si jumatate. In plus, finalul de an aduce o noua sesiune de dividende.

 • Pe cand un model economic de mileniul III?

  Alin Brendea / 09.11.2018 17:43:00

  Recent, prima banca de calibru dintre cele listate la BVB – BRD - a publicat rezultatele financiare pe trimestrul 3. Se observa o crestere extrem de redusa a soldului creditelor acordate (sub 2%), in timp ce dinamica cresterii depozitelor ramane superioara. Este doar o situatie particulara a unei realitatii ce caracterizeaza piata financiara autohtona in ansamblul sau. De exemplu, soldul creditului total din economie este mai mic decat volumul depozitelor si a disponibilitatilor cu 17 miliarde de euro.

 • Indicele BET - printre cei mai performanti indici din lume in 2018. De ce e Romania altfel?

  Simion Tihon / 26.10.2018 15:53:32

  Bursele internationale au avut o noua saptamana de volatilitate excesiva. Indicii americani au trecut pentru moment in teritoriul negativ la nivelul anului 2018. Piata locala de capital a tratat pana acum cu indiferenta corectiile de pe pietele internationale. Si a facut asta aproape tot anul. De ce ne-am decorelat pana acum si cand (daca) ne vom alinia din nou cu celelalte piete? Sau s-a schimbat paradigma si acum ne uitam sa ne aliniem doar atunci cand pietele sunt dominate de extaz?

 • Intram in sezonul dividendelor

  Alin Brendea / 19.10.2018 17:03:04

  In zece zile incep sa apara rezultatele financiare pe trimestrul 3. Vom intra intr-un nou sezon de raportari, o noua oportunitate pentru a constata cum se prezinta emitentii listati. Miza acestor raportari va fi legata de nivelul de transmisie al cresterii economice in performanta financiara a companiilor listate.

Pagina

inchide