Editoriale

Informatii piata

 • Dupa 10 ani…

  Simion Tihon / 20.04.2018 16:54:37

  Acum 10 ani “toata lumea avea 100.000 de euro”. Am tot auzit aceasta expresie si am incercat sa o inteleg. Suta de mii de euro, in buzunarele tuturor, era de fapt o iluzie data de boom-ul imobiliar si creditarea nesabuita. Pe langa cei care chiar detineau acest capital, obtinerea unui credit bancar de 100.000 de euro era un aspect ce tinea mai mult de dorinta fiecaruia. Pana si pretul unei garsoniere in Bucuresti se apropia de acest nivel ceea ce inseamna ca cei care aveau un apartament de 2 sau 3 camere, putea relativ usor sa intre in posesia unei astfel de sume.

 • Sa nu lasam Romania sa sara pe geam

  Marius Pandele / 13.04.2018 17:24:05

  Ce faci daca vezi un nebun care vrea sa sara pe geam de la etajul 20, fiind sigur ca poate sa zboare? Primul pas ar fi sa-i explici ca nu poate de fapt sa zboare, sa incerci sa apelezi la ratiune. Dar, fiind nebun, va avea in continuare convingerea ca stie mai bine ce poate si ce nu poate sa faca, poate chiar se va gandi ca vrei sa-i faci un rau. In acel moment, ce poti face? Te gandesti, cumva, ca poate de fapt el are dreptate si chiar poate sa zboare? La urma urmei, nu ai nicio dovada clara ca nu poate. Sau incerci sa-l indepartezi de geam si sa-i salvezi viata, desi te va considera dupa aceea un dusman?

 • Bursa dividendelor generoase

  Alin Brendea / 05.04.2018 18:06:59

  Avem un inceput de an atipic. Bursa romaneasca creste cu peste 12% in primul trimestru - triplu decat urmatoarea bursa europeana, detasandu-se, la acest capitol, in mod net ca un lider european. Corectiile pietei americane de la inceputul lunii februarie, razboiul vamal americano-chinez, scaderea burselor europene, nu au intors din trendul crescator piata locala. Orice tentiva de scadere a fost rapid anihilata de ordinele de cumparare care se afisau nerabdatoare in piata. Sa fie economia romaneasca in cea mai buna forma, politicile guvernamantale sa exceleze, in sfarsit? Probabil un raspuns afirmativ ar fi considerat neserios. Cel putin de majoritate.

 • Meteo bursier

  Simion Tihon / 23.03.2018 18:08:01

  Zapada de martie se simte si pe piata de capital. Vremea pare sa fi afectat chiar si bursa. Dupa ce luni, indicele BET a atins nivelul maxim din ultimii 10 ani (ultima oara cand BET a fost peste 8800 de puncte a fost in ianuarie 2008), piata a intrat intr-o zona de corectii si a inchis saptamana cu o scadere de 1,77%.

 • Creditul nostru cel de toate zilele

  Marius Pandele / 15.03.2018 16:20:19

  Zilele trecute tocmai s-a consumat un nou episod din acest “Tanar si nelinistit” al Romaniei, in care ii vedem in rolurile principale pe Daniel Zamfir, Gheorghe Piperea, BNR si bancile comerciale. La fel ca intr-un soap opera sau intr-o telenovela, episodul pare ca e un punct de inflexiune, in care fundatia intregii povesti va fi afectata iremediabil, pentru ca la final sa aflam ca nu s-a schimbat de fapt mare lucru.

Pagina

inchide