Editoriale

Informatii piata

 • Vom avea din nou cele mai mari dividende din lume?

  Simion Tihon / 24.03.2017 15:28:33

  Daca 2016 s-a remarcat prin faptul ca in Romania randamentul dividendelor a fost cel mai mare din lume, anul acesta, cel mai probabil, ne vom pastra locul intai, dat fiind faptul ca propunerile de pana acum anunta randamente si mai bune.

 • Un trimestru de repetat

  Alin Brendea / 17.03.2017 17:48:35

  Probabil cei care au fost investitori in primul trimetru din acest an nu au ce regreta. Aprecierea generala a indicilor bursieri (intre 8% si 13%) probabil s-a transmis in cresterea portofoliilor detinute. Bursa romaneasca a ajuns in topul cresterilor din 2017, iar cei care au investit pe ea primesc cu satisfactie spre rezultatul unei alegeri inspirate.

 • A fi sau a nu fi saraci

  Marius Pandele / 10.03.2017 17:13:51

  Ce a fost mai intai? Oul sau gaina? E o intrebare veche, care framanta omenirea si in ziua de azi, chiar daca intre timp am ajuns pe Luna si am dezlegat mistere de nepatruns pentru stramosii nostri. In cazul particular al romanilor, marii intrebari existentiale i se adauga alte cateva de aceeasi natura, iar una dintre ele se refera chiar la finantele personale.

 • Un arc peste timp, intre doi mamuti investitionali

  Marius Pandele / 10.02.2017 17:30:14

  Doua dintre stirile economice ale acestei saptamani, desi aparent nu au nicio legatura intre ele, sunt legate intre ele intr-un mod oarecum ciudat. Prima stire este discutarea in Guvern a infiintarii Fondului de investitii mamut din programul de guvernare, ale carui active ar urma sa totalizeze 10 miliarde de euro. Unul dintre obiectivele declarate ale acestui fond ar fi cresterea lichiditatii Bursei de Valori Bucuresti, in asa fel incat aceasta sa intre in categoria pietelor emergente de capital.

 • 2017 – in cele din urma un an cu adevarat bun pentru bursa?

  Alin Brendea / 03.02.2017 18:26:41

  In luna Ianuarie bursa a crescut cu circa 6%. Este cel mai bun inceput de an din ultimii patru. Am inregistrat, in primele saptamani de tranzactionare, cresteri generalizate insotite si de volume bune de tranzactionare. Piata s-a aflat sub impulsul unor cumparatori mari, care au dorit actiuni romanesti oferind, cu generozitate, preturi din ce in ce mai mari.

Pagina

inchide