Editoriale

Informatii piata

 • Si economia are "viciile" ei, iar renuntarea la ele e dificila

  Marius Pandele / 15.06.2018 16:59:01

  Renuntarea la obiceiurile nesanatoase este in general dificila, iar efectele secundare te pot obliga sa te lasi pagubas. E si normal sa fie asa. Daca ar fi usor sa renunti la ele, toata lumea ar renunta si, in final, nici nu ar mai exista. Totusi, chiar daca pe termen scurt iti provoaca niste satisfactii, chiar daca renuntarea poate fi chinuitoare, e evident ca varianta cea mai buna este sa mergi mai departe fara ele.

 • Bursa isi pastreaza trendul ascendent

  Alin Brendea / 08.06.2018 18:31:24

  Traversam o perioada oarecum confuza a pietei locale. Dupa scaderea de la finalul lunii trecute acum am intrat in perioada datelor exdividend. Inregistram scaderi pe care am putea sa le numim, cu ghilimele de rigoare, false intrucat sunt doar corectii ale trecerii in perioada in care actiunile nu mai sunt purtatoare de dividende.

 • Randamentele dividendelor sunt in crestere

  Simion Tihon / 25.05.2018 16:41:11

  Am avut din nou o saptamana apatica. Indicii BVB si-au continuat evolutia descendenta, insa, din fericire, a incetinit viteza. In acelasi timp cu reducerea ritmului de scadere a preturilor actiunilor, lichiditatea a ajuns la cote alarmant de mici. Randamentele de peste 10% la companiile din indicele BET nu mai sunt atractive in contextul incertitudinilor si parca toti cei prezenti pe piata de capital au cazut de acord sa stea in asteptare.

 • Un BET de pus in rama, inainte de sezonul dividendelor

  Marius Pandele / 11.05.2018 18:01:05

  Anul trecut a fost unul atipic pentru bursa de la Bucuresti in ceea ce priveste dividendele. Chiar daca investitorii romani sunt obisnuiti cu dividendele mari, cele din 2017 au iesit din tipare, dupa ce Statul a cerut mai intai 90% din profitul companiilor din subordine, apoi o parte din profitul reportat. Asta a adus, bineinteles, castiguri mari actionarilor, dar si ajustari ale preturilor din piata, concretizate in final intr-o performanta modesta pentru indicele BET.

 • Am atins maximele anului?

  Alin Brendea / 27.04.2018 14:31:47

  Evolutia pietei locale de capital este prezumat a fi reprezentanta de evolutia indicelui BET – considerat ca indicele cel mai reprezentativ al pietei, fiind si cel mai vechi indice al bursei romanesti. BET a atins in aceasta saptamana maximul ultimilor 10 ani, depasind nivelul psihologic de 9.000 de puncte. Acesta performanta vine dupa o crestere de circa 16% in acest an, crestere care a plasat piata romaneasca pe prima pozitie in primul trimestru in Uniunea Europeana. Sigur, la o analiza mai atenta, vedem ca exista si indici ai BVB care au stagnat ( indicele fondurilor de investitii BET-FI) sau care au evolutii mai modeste (indicele generalist BET-BK care a crescut cu 7%).

Pagina

inchide