Editoriale

Informatii piata

 • In linie dreapta spre cea mai mare listare privata

  Simion Tihon / 21.04.2017 17:00:59

  In urma cu o saptamana, DIGI Communications NV, compania mama a RCS&RDS – una dintre cele mai mari afaceri din Romania, si-a anuntat intentia de a se lista la Bursa de Valori Bucuresti pana la finalul lunii mai. Piata de capital ar primi astfel o gura de oxigen si care, in contextul unui prim trimestru excelent, poate sa fie determinanta in procesul de atragere a retail-ului spre Bursa.

 • Libertate prin Bursa

  Alin Brendea / 14.04.2017 15:37:20

  Alegerea intre libertate si egalitate este dilema societatilor democratice. Iubim libertatea, insa sfarsim prin a aprecia egalitatea. Societatea capitalista se bazeaza pe promovarea libertatii ca principiu universal. Insa, libertatea este deseori scumpa, iar in societatea moderna libertatea devine tot mai mult dependenta de situatia economica a unei natiuni sau, la o scara mai mica, a individului.

 • Dividendele din rezerve trebuie sa fie doar inceputul la companiile de stat

  Marius Pandele / 07.04.2017 18:07:20

  Ordonanta recenta a Guvernului referitoare la distribuirea de dividende din rezervele companiilor de stat a provocat reactii mixte, chiar daca nu are, deocamdata, nicio finalitate concreta. Pe de o parte am vazut nemultumire ca banii de investitii ai companiilor ar putea ajunge in pomeni electorale ale Guvernului, pe de alta parte am vazut reactii pozitive date de posibilitatea unor randamente mai mari ale dividendelor.

 • Vom avea din nou cele mai mari dividende din lume?

  Simion Tihon / 24.03.2017 15:28:33

  Daca 2016 s-a remarcat prin faptul ca in Romania randamentul dividendelor a fost cel mai mare din lume, anul acesta, cel mai probabil, ne vom pastra locul intai, dat fiind faptul ca propunerile de pana acum anunta randamente si mai bune.

 • Un trimestru de repetat

  Alin Brendea / 17.03.2017 17:48:35

  Probabil cei care au fost investitori in primul trimetru din acest an nu au ce regreta. Aprecierea generala a indicilor bursieri (intre 8% si 13%) probabil s-a transmis in cresterea portofoliilor detinute. Bursa romaneasca a ajuns in topul cresterilor din 2017, iar cei care au investit pe ea primesc cu satisfactie spre rezultatul unei alegeri inspirate.

Pagina

inchide