Editoriale

Informatii piata

 • Bursa – cronica de front

  Alin Brendea / 10.11.2017 18:26:00

  Ne apropiem de finalul lui 2017 si deja putem imparti acest an in doua mari perioade. Prima este cea a cresterilor semnificative, bazate pe politica de dividend mai mult decat solida a majoritatii blue-chips-urilor autohtone. Este perioada frumoasa si roz a bursei locale in care indicii au crescut cu circa 5% pe luna.

 • Cum pot dividendele sa provoace o pana de curent. Sau poate ca nu...

  Marius Pandele / 03.11.2017 17:34:44

  Putine lucruri sunt mai enervante in secolul 21 decat o pana de curent. Suntem dependenti de electricitate, de la electronicele si electrocasnicele de acasa, pana la calculatorul de la birou, utilajele de la fabrica, semafoarele din intersectii si chiar usile de acces in centrele comerciale. Au simtit-o pe pielea lor bucurestenii pe 1 noiembrie, atunci cand o defectiune in reteaua Transelectrica a lasat cateva cartiere pe intuneric, a creat haos in trafic si chiar a blocat mai multi oameni intr-un mall, ca intr-un scenariu de film de groaza, fix la o zi dupa Halloween.

 • PilonII Bursei…

  Simion Tihon / 27.10.2017 17:59:07

  Inchidem saptamana cu noi declaratii din sfera politica. Din nefericire, acestea ating din nou sensibilul subiect si anume Pilonul 2 de pensii. Incepand cu al doilea trimestru al acestui an, acesta a fost subiectul cel mai fierbinte pentru piata de capital. Pana nu vedem negru pe alb o lege sau ordonanta ori pana cand nu este in mod categoric abandonat subiectul, evolutia pietei va fi ca mersul pe sarma.

 • Bursa versus pacanele

  Marius Pandele / 20.10.2017 18:27:26

  Educatia financiara nu este punctul forte al Romaniei, dupa cum stim deja. Cunostintele despre domeniul financiar sunt la un nivel destul de rudimentar, multi dintre romani avand ca unica tangenta cu acest domeniu bancnotele cu semnatura guvernatorului Bancii Nationale. In aceasta situatie, nu e cazul sa ne miram atunci cand citim in ziare sau auzim la televizor cate o aberatie despre banci sau piata de capital.

 • Cea mai buna prietena a investitorului la bursa

  Alin Brendea / 13.10.2017 18:10:33

  Dupa un prim semestru fulminant, bursa romaneasca a intrat intr-un zigzag oarecum indecis. Inceputul toamnei a adus corectii pentru marea majoritate a emitentilor de top listati la BVB, fapt care a schimbat, in mod vadit, starea de spirit a publicului investitional de retail.

Pagina

inchide