Editoriale

Informatii piata

 • Bursa versus pacanele

  Marius Pandele / 20.10.2017 18:27:26

  Educatia financiara nu este punctul forte al Romaniei, dupa cum stim deja. Cunostintele despre domeniul financiar sunt la un nivel destul de rudimentar, multi dintre romani avand ca unica tangenta cu acest domeniu bancnotele cu semnatura guvernatorului Bancii Nationale. In aceasta situatie, nu e cazul sa ne miram atunci cand citim in ziare sau auzim la televizor cate o aberatie despre banci sau piata de capital.

 • Cea mai buna prietena a investitorului la bursa

  Alin Brendea / 13.10.2017 18:10:33

  Dupa un prim semestru fulminant, bursa romaneasca a intrat intr-un zigzag oarecum indecis. Inceputul toamnei a adus corectii pentru marea majoritate a emitentilor de top listati la BVB, fapt care a schimbat, in mod vadit, starea de spirit a publicului investitional de retail.

 • Cand si spre ce Emergem?

  Simion Tihon / 29.09.2017 18:09:29

  Astazi a fost ultima sedinta de tranzactionare din cel de-al treilea trimestru al acestui an. Jumatate din indicii bursieri afiseaza cresteri de peste 20%. Liderul este BET-FI cu un avans de peste 25%, in contextul in care BET-FI nu ia in calcul si dividendele, insa oricum nu ar fi fost o mare diferenta intrucat dividendele acordate de SIF-uri nu au fost nici pe departe la fel de mari precum cele acordate de companiile din BET. Este remarcabil cum BET-FI a recuperat in acest trimestru decalajul si chiar s-a detasat, in conditiile in care la finalul trimestrului doi inregistra cea mai slaba evolutie (+9,33%).

 • Guvernul Elliott

  Marius Pandele / 22.09.2017 17:38:10

  De curand am comentat pentru un ziar motivele pentru care Fondul Proprietatea vinde atat de agresiv pachetele de actiuni din portofoliu, iar concluzia principala a fost ca la baza vanzarilor sta un comportament economic rational, nicidecum vreo teorie a conspiratiei. Intre timp, observ ca un alt mare detinator de actiuni este bombardat cu comentarii negative pentru un comportament economic la fel de rational ca al Fondului si actionarilor acestuia.

 • Memento 15 septembrie 2008

  Alin Brendea / 15.09.2017 18:05:28

  Azi se implinesc 9 ani de la evenimentul care a marcat inceputul financiar al acestui secol – falimentul uneia dintre cele mai mari banci de investitii: Lehman Brothers. Momentul 15 septembrie 2008 este borna care a marcat intrarea in zona de turbulente maxime ale pietelor financiare. Pana in primavara lui 2009 am traversat una dintre cele mai terifiante momente ale pietelor bursiere din intreaga lor istorie.

Pagina

inchide