Editoriale

Informatii piata

 • Lectiile bursei la inceput de an

  Alin Brendea / 10.02.2023 17:30:10

  Dupa prima luna din acest an, piata bursiera locala inregistreaza o crestere semnificativa. Putem vorbi despre o surpriza placuta, daca ne uitam spre gradul de incertitudine economica, cu care am intrat in acest an.

 • Practic, am invins 25% din inflatie

  Marius Pandele / 16.01.2023 10:16:35

  Daca in urma cu doi ani intrebarea pe care si-o punea toata lumea era cat va mai dura pandemia, acum centrul atentiei este altul, boala medicala predand intre timp stafeta unei boli economice: inflatia. Judecand dupa ultimele declaratii venite din zona bancara, se pare ca suntem intr-un nou moment 24 iunie 2021.

 • 2023 - momentul revenirii la normalitate

  Alin Brendea / 30.12.2022 17:24:00

  Am traversat un an plin de provocari, in care piata bursiera romaneasca a fost expusa la numeroase teste. Sau crize daca vrem sa oferim o tusa mai dramatica descrierii. Razboi, inflatie si dobanzi la maximele ultimilor ani, o combinatie nefericita care a fortat miscari ample in economie si implicit pe pietele bursiere.

 • De la “cum sa castigam mai mult” la “cum sa pierdem mai putin”

  Marius Pandele / 19.12.2022 10:27:02

  “Ghinion”. Asa ar putea descrie cineva (nu dau nume, persoana importanta) anul care este pe cale sa se incheie. Cum altfel s-ar putea explica toata combinatia de evenimente negative care au lovit economiile lumii in aceasta perioada? Si nici nu ar fi departe de adevar. Cuvantul ghinion vine din limba franceza, de la cuvantul “guignon”, derivat la randul sau din verbul “guigner”, care inseamna a te uita la cineva pe ascuns, rautacios sau cu invidie, ceea ce in superstitiile populare poate face rau celui care este tinta acelei priviri. In 2022 superstitiile s-au combinat cu realitatea, iar privirea rautacioasa, indivioasa si cu intentii malefice cu care a fost tintita lumea civilizata de 22 de ani incoace s-a concretizat in niste actiuni pe care putini si le-ar mai fi imaginat posibile dupa finalul celui de-al doilea razboi mondial.

 • Rezultatele emitentilor - cel mai important sprijin pentru bursa locala

  Alin Brendea / 28.11.2022 12:41:55

  Ultima criza majora a economiei globale, cea din perioada 2007-2009, a dezvoltat noi solutii financiare anticriza. Transformarea bancilor centrale in jucatori activi ai pietelor financiare a fost o solutie de avarie, dar care, se spera in prezent, sa ramana unul dintre principalele instrumente din arsenalul masurilor economice anti-criza.

Pagina

inchide