Editoriale

Informatii piata

 • Depozitele bancare au acum concurenta la BVB

  Elena Uleia / 17.07.2020 18:20:20

  Marti, saptamana aceasta, piata a primit mult asteptata veste a reluarii procesului de listare a titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucuresti. Ministerul de Finante isi propune sa atraga bani de la populatie prin emisiunea de titluri in lei si in euro. In cazul celor emise in lei, statul ofera o dobanda anuala de 4% pentru scadenta in 2 ani, respectiv 4.5% pentru cele scadente in 4 ani. In cazul celor emise in euro, statul se imprumuta la o dobanda anuala de 2% pentru 5 ani.

 • Cu ce ramanem dupa prima jumatate a acestui an?

  Alin Brendea / 10.07.2020 17:54:51

  Primul semestru va ramane o perioada de referinta pentru pietele bursiere in urmatorii ani. Dupa unsprezece ani de crestere, bursele s-au corectat abrupt, in premiera, din motive care nu tineau de evolutii economice. Riscurile medicale s-au materializat in planul real, oprind economii si prabusind burse.

 • O vara atipica

  Alin Brendea / 26.06.2020 17:48:55

  Acum zece ani, scenariul standard al evolutiei pietelor bursiere credita vara ca fiind perioada cea mai putin volatila si cu cea mai mica lichiditate din timpul unui an bursier. Sub sloganul “sell in May and go away”, investitorii cu caracter speculativ vindeau la finalul primaverii si se reintorceau la inceputul toamnei. Vara era rezervata vacantelor – ca atare interesul mai scazut pentru bursa era deplin justificat.

 • Revenirea in V a pietelor bursiere

  Alin Brendea / 05.06.2020 18:04:31

  Ceea ce parea sa aiba sanse zero de reusita, in urma cu doua luni de zile, se materializeaza in aceste zile pe bursele din marile economii. Revenirea in V a pietelor de capital se generalizeaza, in conditiile in care in luna mai am inregistrat un adevarat raliu bursier, ce pare ca se continua si in luna curenta.

 • Lucruri vechi si noi

  Alin Brendea / 08.05.2020 19:03:03

  Joi, in acesta saptamana, am primit un anunt, oarecum banal, dinspre Ministerul de Finante privind modul in care s-a imprumutat in cadrul licitatiei organizate in ziua respectiva. Aflam ca pentru un imprumut de 709.1 milioane lei, scadent in noiembrie, pe 6 luni, statul plateste o dobanda anuala de 2.84%.

Pagina

inchide