Editoriale

Informatii piata

  • Semne bune anul are!

    Alin Brendea / 17.01.2022 10:11:19

    Dupa primele doua saptamani din aces an, investitorii la bursa se felicita pentru alegerea facuta. Indicele BET, cel mai cunoscut indice BVB, a crescut cu 4.75%. Ultima prognoza a BNR vorbeste despre o inflatie de 5.9% pentru finalul acestui an. Practic randamentul investitiei bursiere anuleaza in mare masura, dupa doar doua saptamani, birul inflationist, lasand loc pentru un nou an de castiguri reale pentru detinatorii de actiuni listate la BVB.

  • 2022 ar putea gazdui petrecerea de adio a banilor ieftini

    Marius Pandele / 07.01.2022 16:55:59

    In urma cu doua saptamani am facut o trecere sumara in revista a anului 2021, iar elementul principal care a iesit in evidenta pe parcursul anului recent incheiat a fost reaparitia, dupa multi ani, a inflatiei. Spre deosebire de alte perioade, de data aceasta este vorba de un fenomen global, sustinut in principal de evolutia preturilor din zona energetica, insa nu ar trebui sa ne lasam pacaliti si sa credem ca aici se afla de fapt sursa primara a inflatiei.

  • 2021 preda stafeta castigatoare catre noul an

    Alin Brendea / 30.12.2021 18:39:13

    A mai trecut un an bursier, un an pe care, acum la final, il putem cataloga ca o surpriza placuta. Cresterea cotatiilor bursiere a fost peste asteptarile initiale, in timp ce lichiditatea bursiera a dat semne ca ar putea sa acceseze niveluri mai ridicate, care sa ofere un nivel adecvat de profunzime pentru piata bursiera locala.

  • Anul in care iarna a venit cu adevarat

    Marius Pandele / 23.12.2021 17:35:00

    Dupa un an 2020 in care pietele financiare au fost luate prin surprindere de un eveniment care se poate sa fi fost sau sa nu fi fost o “lebada neagra”, ne-am fi asteptat ca anul urmator sa fie unul de revenire spre normalitate. La inceputul anului am avut cateva dubii in legatura cu acest lucru, insa ipoteza de baza ramanea aceea ca lumea va reveni la normal in cursul lui 2021.

  • Final volatil de an

    Alin Brendea / 17.12.2021 18:27:28

    Volatilitatea a reatins cote inalte pe piata locala. Noua tulpina Covid19 – Omicron, a revigorat prezenta vanzatorilor. Pe 26 noiembrie am inregistrat cea mai slaba sedinta de tranzactionare din an (indicele BET a scazut cu 3.4%) pe fondul unor vanzari semnificative – combinatie intre marcarea de profit si frica fata de noi inchideri generalizate ale economiilor. Revenirea pietelor a fost, ulterior, testata de incertitudinea datorata asteptarii unor decizii de politica monetara extrem de importante si de asteptate, pe care le-am primit in aceasta saptamana.

Pagina

inchide