Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Investitii in zodia inflatiei la BVB

  Alin Brendea / 24.06.2022 18:52:54

  Perioadele inflationiste prezinta numeroase dificultati pentru pietele investitionale. Prin definitie inflatia este manifestarea unei lipse de echilibru a economiei si, din acest punct de vedere, se suprapune (sau mai bine spus se identifica) cu o perioada economica plina de ajustari, in care paradigmele economice, de pana atunci, sunt puse la incercare. O perioada cu impact deosebit si asupra pietelor financiare.

 • Normalizarea pietelor bursiere?

  Alin Brendea / 03.06.2022 17:57:52

  Peisajul pietelor financiare s-a modificat brutal dupa criza din perioada anilor 2007-2009. La acel moment, frica de a lasa pietele sa se echilibreze singure - ceea ce ar fi determinat unde de soc extrem de puternice - a fost “alungata, disipata” prin solutia banilor ieftini si, mai ales, extrem de accesibili.

 • Semne bune anul are!

  Alin Brendea / 17.01.2022 10:11:19

  Dupa primele doua saptamani din aces an, investitorii la bursa se felicita pentru alegerea facuta. Indicele BET, cel mai cunoscut indice BVB, a crescut cu 4.75%. Ultima prognoza a BNR vorbeste despre o inflatie de 5.9% pentru finalul acestui an. Practic randamentul investitiei bursiere anuleaza in mare masura, dupa doar doua saptamani, birul inflationist, lasand loc pentru un nou an de castiguri reale pentru detinatorii de actiuni listate la BVB.

 • 2021 preda stafeta castigatoare catre noul an

  Alin Brendea / 30.12.2021 18:39:13

  A mai trecut un an bursier, un an pe care, acum la final, il putem cataloga ca o surpriza placuta. Cresterea cotatiilor bursiere a fost peste asteptarile initiale, in timp ce lichiditatea bursiera a dat semne ca ar putea sa acceseze niveluri mai ridicate, care sa ofere un nivel adecvat de profunzime pentru piata bursiera locala.

 • Final volatil de an

  Alin Brendea / 17.12.2021 18:27:28

  Volatilitatea a reatins cote inalte pe piata locala. Noua tulpina Covid19 – Omicron, a revigorat prezenta vanzatorilor. Pe 26 noiembrie am inregistrat cea mai slaba sedinta de tranzactionare din an (indicele BET a scazut cu 3.4%) pe fondul unor vanzari semnificative – combinatie intre marcarea de profit si frica fata de noi inchideri generalizate ale economiilor. Revenirea pietelor a fost, ulterior, testata de incertitudinea datorata asteptarii unor decizii de politica monetara extrem de importante si de asteptate, pe care le-am primit in aceasta saptamana.

Pagina

inchide