Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Incepem sa ne pregatim de 2024 bursier

  Alin Brendea / 10.11.2023 18:58:25

  In scurt timp marii emitenti listati la BVB vor finaliza raportarea rezultatelor financiare pe primele trei trimestre din acest an – cativa deja ne-au satisfacut curiozitatea. Vor furniza aceste anunturi o confirmare (financiara) a trendului ascendent al pietei locale din ultimul an sau vom constata ca bursa romaneasca a luat-o inaintea economiei, iar viteza ei va reclama corectii? Sau din contra vom asista la raportari care vor realimenta cu combustibil bursier motorul BVB?

 • Economisire prin banca sau prin bursa? Exista alternative mai bune decat depozitele bancare?

  Alin Brendea / 03.11.2023 18:55:11

  In ultimii trei ani piata bursiera si-a rafinat oferta de instrumente financiare. Asteptate de mult timp de investitori, titlurile de stat tranzactionate la BVB, au acoperit un gol in oferta de instrumente destinate publicului de retail. Pentru cei care doresc riscuri (mai) scazute, posibilitatea de a achizitiona instrumente cu venit fix, de cea mai buna calitate - asa cum sunt titlurile de stat, reprezinta un instrument de top.

 • Piata bursiera romaneasca nu a dezamagit

  Alin Brendea / 27.10.2023 18:33:30

  2023 a fost un an bun pentru investitorii care detin actiuni romanesti. Evolutiile indicilor bursieri, indica acolo unde se iau in calcul si dividendele distribuite pe parcursul anului, o crestere in jurul a 29%. Anualizat inseamna aproape 35%, ceea ce, oricum am analiza, reprezinta o buna performanta a pietei locale.

 • Repere bursiere de toamna

  Alin Brendea / 13.10.2023 19:19:49

  Luna octombrie, denumita bursier, intr-o maniera spectaculara bazata pe istoricul pietei bursiere americane, luna crahurilor, pare, pana acum, o luna linistita. Scaderea indicilor, mai mica de un procent in cazul celor de tip total-return (TR) indica, in contextul cresterilor sustinute din luna septembrie, ca mai degraba piata se stabilizeaza.

 • Cum sa intelegi investitia bursiera – a doua parte

  Alin Brendea / 11.08.2023 18:05:46

  In continuarea primei parti parcurg ultimele patru elemente definitorii pentru un cont de investitii si implicit pentru investitorul care il administreaza. Incerc astfel, sa conturez abordarea corecta a acelor caracteristici care au cel mai mare impact asupra profitabilitatii si adecvarii unui cont de investitii.

Pagina

inchide