Editoriale

Informatii piata

 • Cum pot dividendele sa provoace o pana de curent. Sau poate ca nu...

  Marius Pandele / 03.11.2017 17:34:44

  Putine lucruri sunt mai enervante in secolul 21 decat o pana de curent. Suntem dependenti de electricitate, de la electronicele si electrocasnicele de acasa, pana la calculatorul de la birou, utilajele de la fabrica, semafoarele din intersectii si chiar usile de acces in centrele comerciale. Au simtit-o pe pielea lor bucurestenii pe 1 noiembrie, atunci cand o defectiune in reteaua Transelectrica a lasat cateva cartiere pe intuneric, a creat haos in trafic si chiar a blocat mai multi oameni intr-un mall, ca intr-un scenariu de film de groaza, fix la o zi dupa Halloween.

 • Bursa versus pacanele

  Marius Pandele / 20.10.2017 18:27:26

  Educatia financiara nu este punctul forte al Romaniei, dupa cum stim deja. Cunostintele despre domeniul financiar sunt la un nivel destul de rudimentar, multi dintre romani avand ca unica tangenta cu acest domeniu bancnotele cu semnatura guvernatorului Bancii Nationale. In aceasta situatie, nu e cazul sa ne miram atunci cand citim in ziare sau auzim la televizor cate o aberatie despre banci sau piata de capital.

 • Guvernul Elliott

  Marius Pandele / 22.09.2017 17:38:10

  De curand am comentat pentru un ziar motivele pentru care Fondul Proprietatea vinde atat de agresiv pachetele de actiuni din portofoliu, iar concluzia principala a fost ca la baza vanzarilor sta un comportament economic rational, nicidecum vreo teorie a conspiratiei. Intre timp, observ ca un alt mare detinator de actiuni este bombardat cu comentarii negative pentru un comportament economic la fel de rational ca al Fondului si actionarilor acestuia.

 • Bank-man, Bank-man...

  Marius Pandele / 01.09.2017 17:23:42

  Am mai spus-o si sunt nevoit sa o repet: in ultimele luni am comentat mai multe stiri false decat reale legate de planurile guvernantilor romani. Cea mai recenta dintre ele, legata de taxa pe activele bancilor, nu face exceptie.

 • Μια μορφή χωρίς ουσία

  Marius Pandele / 04.08.2017 17:01:44

  Va veti intreba, desigur, ce inseamna titlul de mai sus. Inseamna “o forma fara fond” in limba greaca, iar in momentul de fata e cel mai bun titlu pe care l-am putut gasi pentru un editorial despre ce se intampla in Romania zilelor noastre.

Pagina

inchide