Editoriale

Informatii piata

 • Lectia anului 2020 pentru investitorul neinspirat

  Marius Pandele / 18.12.2020 17:35:34

  Sfarsitul de an este, ca intotdeauna, momentul in care se fac retrospective pentru anul care e pe cale sa se termine si planuri pentru cel care urmeaza. Era de obicei un moment plictisitor, dar pe care lumea se incapatana sa-l repete de fiecare data, ca pe un fel de ritual masochist. In 2020 putem vorbi despre multe lucruri la sfarsitul anului, dar nu despre plictiseala.

 • Un branci de la Guvern pe scarile catre piete emergente

  Marius Pandele / 11.12.2020 18:24:06

  Fara sa faca multe valuri, cea mai recenta listare de pe piata AeRO a BVB a atras un interes neasteptat de mare din partea investitorilor, cu tranzactii de 3 milioane de lei in prima zi, sau 10% din capitalizare, un nivel foarte bun pentru o listare tehnica. Este cel mai important eveniment al momentului pentru Bursa de Valori Bucuresti, insa in peisajul general al momentului ocupa un loc marginal, fiind eclipsat de un subiect mult mai important, care ar merita dezbatut. Nu, nu e vorba de scandalul arbitrului acuzat de rasism la Paris, ci de alegerile parlamentare. Si nu, nu e vorba de intrebarea “de ce a intrat AUR in Parlament”.

 • Cum si cand s-ar putea incheia o crestere bursiera aparent infinita

  Marius Pandele / 06.11.2020 17:21:08

  In urma cu doua saptamani am vorbit despre alegerile din SUA si despre influenta acestora asupra pietelor de capital. Spuneam atunci ca e de asteptat ca pietele de capital sa nu fie afectate indiferent cine castiga alegerile, dar si ca va conta, pe langa rezultatul votului pentru Casa Alba, si cel pentru Congres.

 • Si-a rezervat Jeffrey Franks biletul de avion spre Bucuresti?

  Marius Pandele / 27.07.2018 18:10:19

  Dezastre peste dezastre, unele mai mici, altele mai mari. Asa s-a desfasurat aceasta saptamana. Evident, pe langa dezastrul din Grecia, restul par microscopice, dar tot trebuie sa ne facem un pic de timp pentru a vorbi despre unele dintre ele. Lasam la o parte mini-dezastrele de politica externa provocate de doi membri ai Guvernului, pentru a ne concentra pe dezastrul ceva mai mare provocat de acelasi Guvern in primele sase luni ale anului.

 • Comunism, chavism, sau o tentatie veche de cand lumea?

  Marius Pandele / 20.07.2018 17:50:23

  Intotdeauna mi-a fost greu sa inteleg fascinatia politicienilor romani pentru America Latina. Am vazut in fruntea Guvernului un admirator al lui Che Guevara, alti politicieni erau sau inca mai sunt legati sentimental de Brazilia, Costa Rica tinde sa devina “pamant romanesc”, asemanator cu Spania sau Italia, iar mai nou se pare ca exista in Executiv una sau mai multe persoane care umbla cu poza lui Hugo Chavez in portofel.

Pagina

inchide