Editoriale

Informatii piata

 • Care e de fapt mai buna: pensia privata sau pensia de stat?

  Marius Pandele / 30.06.2017 18:20:36

  Furtuna nascuta din nimic de declaratiile noului ministru al Finantelor referitoare la pensiile private obligatorii a scos la iveala reactii dintre cele mai diverse, de la prabusirea cotatiilor bursiere si a cursului valutar pana la opinii favorabile nationalizarii pensiilor private, care oricum nu ar aduce nimic bun.

 • In sfarsit, o criza politica

  Marius Pandele / 16.06.2017 17:28:26

  Iar e criza politica. E un termen care a intrat deja in vocabularul comun in Romania, iar gravitatea pe care o presupunea la inceput s-a evaporat treptat. In ziua de azi, expresia “criza politica” nu provoaca mai multa ingrijorare decat un accident de masina la stirile de la ora 5 de la Pro TV.

 • Suntem deja piata emergenta, cu sau fara stampila oficiala

  Marius Pandele / 05.05.2017 17:47:08

  Desi oferta publica a Digi Communications NV nu s-a terminat inca, felul in care ea s-a desfasurat pana acum ne permite sa tragem deja niste concluzii. In momentul de fata, nivelul subscrierilor de pe transa de retail a trecut deja de numarul total al actiunilor scoase la vanzare, in conditiile in care pentru aceasta transa au fost alocate doar 15% din actiuni. Pana la finalul perioadei de subscriere vom vorbi insa de sume si mai mari, care vor apropia Digi de Romgaz din punct de vedere al interesului manifestat de investitori.

 • Dividendele din rezerve trebuie sa fie doar inceputul la companiile de stat

  Marius Pandele / 07.04.2017 18:07:20

  Ordonanta recenta a Guvernului referitoare la distribuirea de dividende din rezervele companiilor de stat a provocat reactii mixte, chiar daca nu are, deocamdata, nicio finalitate concreta. Pe de o parte am vazut nemultumire ca banii de investitii ai companiilor ar putea ajunge in pomeni electorale ale Guvernului, pe de alta parte am vazut reactii pozitive date de posibilitatea unor randamente mai mari ale dividendelor.

 • A fi sau a nu fi saraci

  Marius Pandele / 10.03.2017 17:13:51

  Ce a fost mai intai? Oul sau gaina? E o intrebare veche, care framanta omenirea si in ziua de azi, chiar daca intre timp am ajuns pe Luna si am dezlegat mistere de nepatruns pentru stramosii nostri. In cazul particular al romanilor, marii intrebari existentiale i se adauga alte cateva de aceeasi natura, iar una dintre ele se refera chiar la finantele personale.

Pagina

inchide