Editoriale

Informatii piata

 • Creditul nostru cel de toate zilele

  Marius Pandele / 15.03.2018 16:20:19

  Zilele trecute tocmai s-a consumat un nou episod din acest “Tanar si nelinistit” al Romaniei, in care ii vedem in rolurile principale pe Daniel Zamfir, Gheorghe Piperea, BNR si bancile comerciale. La fel ca intr-un soap opera sau intr-o telenovela, episodul pare ca e un punct de inflexiune, in care fundatia intregii povesti va fi afectata iremediabil, pentru ca la final sa aflam ca nu s-a schimbat de fapt mare lucru.

 • De ce a aparut “lunea neagra” si ce urmeaza dupa ea

  Marius Pandele / 08.02.2018 17:38:39

  “Lunea neagra” de la inceputul acestei saptamani a generat un val de reactii de panica in toata lumea, chiar daca scaderea de doar 4% a indicelui american Dow Jones era departe de altele inregistrate in trecut. S-au facut paralele cu 2011, cu 2008, iar la Bucuresti au fost oameni care se pregateau de -15% pentru indicele BET in dimineata de marti. Pana la urma nu s-a mai produs catastrofa pe care o prevesteau multe voci, dar tensiunea ramane in pietele financiare si ar putea erupe din nou in viitor.

 • Acum stim de ce scadea piata in decembrie. Dar mai conteaza?

  Marius Pandele / 19.01.2018 16:11:49

  BET +8%. BET-NG + 9,7%. BET-XT +7,7%. Stiu, nu par niste randamente spectaculoase intr-o perioada in care Bitcoin-ul sau “Ripla” (Ripple, pentru cine nu e familiarizat) trec pe la nasul romanilor mirosul imbogatirii rapide mai ceva ca Ioan Stoica, fondatorul Caritas, in urma cu doua decenii si jumatate. Insa pentru aceia dintre noi care mai sunt cu picioarele pe pamant, un asemenea randament in mai putin de trei saptamani chiar e spectaculos.

 • De unde ne putem astepta sa vina profitul in 2018

  Marius Pandele / 29.12.2017 16:37:18

  Sentimentul din piata la finalul anului 2017 este unul mai degraba negativ, dupa ce in sase din ultimele sapte luni ale anului indicele de referinta BET a scazut. Statistica, insa, nu are sentimente si nici nu include fatalismul balcanic care, bineinteles, nu avea cum sa nu se transmita chiar si intr-un domeniu atat de ne-balcanic precum piata de capital. Iar statistica spune ca suntem la finalul unui an foarte bun, cel mai bun de dupa 2013 mai exact.

 • Bitcoin, Jesus Coin sau Leu Coin?

  Marius Pandele / 29.11.2017 15:07:26

  Au trecut doar doua luni si jumatate de cand Jamie Dimon, presedintele celei mai mari banci americane, a numit moneda virtuala Bitcoin o frauda si a amenintat ca ii va concedia pe angajatii JP Morgan care o tranzactioneaza. Imaginea acestuia a avut cel mai probabil de suferit, pentru ca intre timp cotatia criptomonedei aproape s-a triplat, iar acum sunt multi care ii critica lipsa de inspiratie. Totusi, faptul ca Bitcoin-ul a depasit recent 10.000 de dolari nu inseamna ca Dimon nu a avut dreptate.

Pagina

inchide