Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Romania – piata bursiera emergenta!

  Alin Brendea / 18.09.2020 18:27:33

  De luni piata bursiera romaneasca intra in liga pietelor bursiere emergente. Vom fi o piata emergenta secundara in clasificarea FTSE-Russell, al doilea jucator global in realizarea unor astfel de clasamente. Este un eveniment mult asteptat, in legatura cu care s-au pus si se vor pune multe sperante.

 • Invitatie la risc pe pietele bursiere

  Alin Brendea / 11.09.2020 18:42:37

  La inceputul acestui an bursele completasera un ciclu de 10 ani de crestere. Pietele erau la maxime, multe dintre ele stabilind unele noi, dupa primele saptamani de tranzactionare din noul an. Exista o discutie apasata privind posibilele, chiar dezirabilele, corectii ale unui ciclu atat de amplu de crestere. Insa un motiv solid parea sa lipseasca.

 • Punctul luminos al verii bursiere

  Alin Brendea / 14.08.2020 17:45:27

  Intr-un an in care aspectele negative au dominat peisajul bursier, orice informatie pozitiva are si un puternic efect de moral pentru investitori.

 • Cu ce ramanem dupa prima jumatate a acestui an?

  Alin Brendea / 10.07.2020 17:54:51

  Primul semestru va ramane o perioada de referinta pentru pietele bursiere in urmatorii ani. Dupa unsprezece ani de crestere, bursele s-au corectat abrupt, in premiera, din motive care nu tineau de evolutii economice. Riscurile medicale s-au materializat in planul real, oprind economii si prabusind burse.

 • O vara atipica

  Alin Brendea / 26.06.2020 17:48:55

  Acum zece ani, scenariul standard al evolutiei pietelor bursiere credita vara ca fiind perioada cea mai putin volatila si cu cea mai mica lichiditate din timpul unui an bursier. Sub sloganul “sell in May and go away”, investitorii cu caracter speculativ vindeau la finalul primaverii si se reintorceau la inceputul toamnei. Vara era rezervata vacantelor – ca atare interesul mai scazut pentru bursa era deplin justificat.

Pagina

inchide