Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Tendintele bursiere ale acestui an

  Alin Brendea / 20.08.2021 17:02:30

  Ne apropiem de finalul celei de a doua treimi a anului curent. Bursa locala se mentine pe un trend ascendent, raliindu-se evolutiilor internationale. Desi la nivelul lichiditatii bursiere inregistram un puternic recul (estival, ar fi cea mai convenabila explicatie), corectiile cresterilor semnificative, din acest an, se amana.

 • Castigatorii pandemiei

  Alin Brendea / 23.07.2021 18:42:18

  In asteptarea rezultatelor financiare semestriale avem ragazul necesar pentru a concluziona asupra unei perioade, cu siguranta, memorabile a pietei bursiere. Anul scurs, intre jumatatea lui 2020 si cea a anului curent marcheaza, probabil, schimbarea paradigmei pietelor financiare.

 • Ce face bursa in semestrul doi?

  Alin Brendea / 09.07.2021 18:16:52

  O intrebare simpla cu un raspuns incert. Dupa cum Warren Buffet – celebrul investitor, recunostea ca ”nu stie ce va face maine piata” tot asa, nu putem avea pretentia vreunui raspuns imuabil la aceasta intrebare. Insa, putem sa studiem contextul in care piata se afla, pentru a evalua sansele de crestere sau de scadere.

 • Cand mai scade bursa?

  Alin Brendea / 04.06.2021 18:17:18

  Pe bursa am intrat in vara acestui an cu noi maxime bursiere. Atat pe pietele externe cat si pe piata interna, daca masuram prin intermediul indicilor “total return” (de exemplu BET-TR). In ultimele 14 luni piata romaneasca a crescut cu circa 80%, crestere care, bineinteles, include un important efect de baza, raportandu-ne la minimele de la finalul lunii martie 2020, insa o crestere absolut spectaculoasa pentru un interval relativ scurt de timp.

 • Statistici de primavara

  Alin Brendea / 09.04.2021 17:29:33

  Dupa ce bursa romaneasca a atins noi maxime istorice, pare ca are nevoie de o perioada mai calma pentru a se acomoda cu noile niveluri atinse. In lipsa unor informatii noi - perioada care s-ar putea prelungi pana spre finalul lunii curente cand se vor desfasura adunarile generale ale actionarilor - am traversat o saptamana cu variatii mici si lichiditate mai degraba scazuta (mai ales daca scadem tanzactiile special realizate).

Pagina

inchide