Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • 2021 preda stafeta castigatoare catre noul an

  Alin Brendea / 30.12.2021 18:39:13

  A mai trecut un an bursier, un an pe care, acum la final, il putem cataloga ca o surpriza placuta. Cresterea cotatiilor bursiere a fost peste asteptarile initiale, in timp ce lichiditatea bursiera a dat semne ca ar putea sa acceseze niveluri mai ridicate, care sa ofere un nivel adecvat de profunzime pentru piata bursiera locala.

 • Final volatil de an

  Alin Brendea / 17.12.2021 18:27:28

  Volatilitatea a reatins cote inalte pe piata locala. Noua tulpina Covid19 – Omicron, a revigorat prezenta vanzatorilor. Pe 26 noiembrie am inregistrat cea mai slaba sedinta de tranzactionare din an (indicele BET a scazut cu 3.4%) pe fondul unor vanzari semnificative – combinatie intre marcarea de profit si frica fata de noi inchideri generalizate ale economiilor. Revenirea pietelor a fost, ulterior, testata de incertitudinea datorata asteptarii unor decizii de politica monetara extrem de importante si de asteptate, pe care le-am primit in aceasta saptamana.

 • Risti ca sa nu pierzi

  Alin Brendea / 26.11.2021 18:15:54

  Societatea capitalista isi trage numele de la capital – ingredientul economic in jurul caruia graviteaza celelalte variabile economice. Capitalul este cel care declanseaza un proces economic -prin investitie, dar si cel care se regaseste in finalitatea acestuia. Teoria economica traditionala capitalista ofera intaietate acestui factor de productie, in timp ce politicile financiare erau construite pentru a-l proteja. Existenta unui randament real pozitiv pentru capital era asigurat de combinatia dobanda bancara versus control strict al inflatiei.

 • Despre evaluarea performantei investitiei bursiere

  Alin Brendea / 10.09.2021 18:33:43

  Pentru cei care investesc, masurarea reusitei actului investional este una dintre preocuparile importante. Am castigat, am pierdut? Cat anume? Cum ma plasez fata de ceilalti investitori? Intrebari ce par firesti pentru a masura succesul fiecarei investitii.

 • La ce ne asteptam in aceasta toamna pe bursa locala?

  Alin Brendea / 03.09.2021 18:52:37

  Implacabil, am depasit si vara acestui an. Traditional considerata o perioada lipsita de dinamism, presarata cu vacantele specifice sezonului estival, aceasta vara a fost una pozitiva pentru piata bursiera locala. Cresterea indicilor bursieri cu circa 10%, noile listari sau dinamismul pietei Aero au fost elemente care au animat viata investitorilor bursieri.

Pagina

inchide