Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

 • Revenirea in V a pietelor bursiere

  Alin Brendea / 05.06.2020 18:04:31

  Ceea ce parea sa aiba sanse zero de reusita, in urma cu doua luni de zile, se materializeaza in aceste zile pe bursele din marile economii. Revenirea in V a pietelor de capital se generalizeaza, in conditiile in care in luna mai am inregistrat un adevarat raliu bursier, ce pare ca se continua si in luna curenta.

 • Lucruri vechi si noi

  Alin Brendea / 08.05.2020 19:03:03

  Joi, in acesta saptamana, am primit un anunt, oarecum banal, dinspre Ministerul de Finante privind modul in care s-a imprumutat in cadrul licitatiei organizate in ziua respectiva. Aflam ca pentru un imprumut de 709.1 milioane lei, scadent in noiembrie, pe 6 luni, statul plateste o dobanda anuala de 2.84%.

 • Economia in 2021 – imagine extrem de estompata

  Alin Brendea / 24.04.2020 18:36:29

  Nu stiu cand a fost mai greu, decat acum, sa prevezi cum va arata mediul economic in anul urmator. Actiunea fara precedent, la nivel global, de a bloca intreaga economie in scopul intereselor sanitare ale societatii, considerate mai importante, creaza un nou tip de scenariu de lucru. O piata bursiera tinde sa functioneaza in deriva, fara a avea proiectii economice pe care sa le poata asuma.

 • Mic ghid pentru vremuri dificile

  Alin Brendea / 10.04.2020 18:16:09

  Lebada neagra era o metafora pentru a defini o cunoscuta teorie a evenimentelor propusa de Nassim Nicholas Taleb. Conform acesteia exista evenimente neasteptate ce au consecinte si impact major, si care modeleaza istoria. Datorita raritatii sunt imposibil de estimat, in mod statistic, desi, privite colectiv, au roluri mult mai importante decat evenimentele normale. Lebada neagra s-a transformat din metafora in realitate!

 • Pandemia bursiera

  Alin Brendea / 13.03.2020 17:55:42

  Joi, 12 martie, pietele bursiere europene au inregistrat un record negativ – cea mai mare scadere din istorie intr-o singura zi (-11%), cu un maxim de depreciere inregistrat pe piata italiana, care a scazut cu aproape 17%. Piata romaneasca inregistreaza scaderi, fata de inceputul anului, de peste 20% la nivelul principalilor indici si de peste 25% la nivelul indicelui BET-NG (energie si utilitati). Pietele europene consemeaza scaderi chiar mai mari.

Pagina

inchide