Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

29.07.2004

  • Trei noi companii private la Bursa

    Jurnalul National   

    ___
    Cel putin trei companii private vor solicita admiterea la cota Bursei de Valori Bucuresti.

    “Vom sustine dosarele a doua sau trei candidate, companii private cu perspective foarte atractive“, a confirmat Dragos Neacsu, presedintele Raiffeisen capital & Investment si vicepresedinte al Comitetului BVB, autoritatea suprema a Bursei. “Cred ca aceasta este tendinta pe care serviciile de asistenta a investitiilor se vor concentra, dincolo de cotarea la Bursa a unor pachete ale marilor companii de stat din domeniul utilitatilor“, a mai spus Neacsu, facand aluzie la programul guvernamental de sustinere a pietei de capital prin cotarea la BVB , incepand de anul viitor, a sapte mari companii din domeniul energetic. Neacsu a refuzat sa confirme daca printre candidatele la cota Bursei se numara si o banca. “Procesul se afla in etapa de dimensionare a ofertei prin care companiile respective vor scoate la vanzare actiuni noi si de cercetare a pietei eventualilor investitori, iar in toamna veti afla si numele lor“, a mai spus Dragos Neacsu ieri, cu ocazia deschiderii oficiale a sedintei de tranzactionare a BVB. Personalitatea care a facut oficiile de inaugurare a tranzactiilor a fost Martin Born, editorul sef al revistei Euromoney.

    Sursa: Jurnalul national, 29 iulie 2004.

    mai mult

  • Statul roman - obligat sa ofere intai OMV actiunile Petrom pe care mai vrea sa le vanda

    Adevarul   SNP

    ___
    Grupul austriac OMV va avea drept de preferinta la achizitionarea actiunilor detinute de stat la SNP Petrom dupa privatizarea companiei, au declarat, pentru Mediafax, surse din Ministerul Economiei si Comertului. In cazul in care statul va dori sa vanda sau sa transfere, ulterior privatizarii, o parte a actiunilor sau intreaga sa participatie, va fi obligat sa le ofere mai intai OMV, printr-o notificare scrisa. Notificarea va cuprinde suma pe care statul doreste sa o obtina pentru actiuni, termenii si conditiile tranzactiei. Solicitarea catre OMV nu va fi facuta, insa, daca statul va fi obligat prin lege sa renunte la participatia la Petrom sau daca va opta pentru vanzarea actiunilor prin oferta publica, au precizat sursele citate. De asemenea, OMV va avea drept de preferinta la actiunile statului la Petrom chiar daca un investitor se va adresa MEC pentru a-si anunta interesul de preluare a titlurilor. In cazul in care OMV nu va dori sa preia actiunile de la stat, vanzarea acestora catre un alt investitor va fi realizata la un pret cel putin egal celui exprimat in notificarea OMV. De asemenea, statul nu va oferi cumparatorului conditii si termeni mai favorabili decat in oferta pentru OMV, au mai spus sursele citate. La 23 iulie, OMV a preluat 33,34% din actiunile Petrom, pentru care va achita 669 milioane de euro. Investitorul isi va majora participatia la 51%, in cadrul unei operatiuni de crestere de capital, pentru care va aloca intre 723 milioane de euro si 860 milioane de euro.

    Sursa: Adevarul, 29 iulie 2004.

    mai mult

28.07.2004

  • Petrom se extinde in Ungaria si in Moldova

    Realitatea Romaneasca   SNP

    ___
    SNP Petrom anunta intentia ca in urmatorii cinci ani sa castige 3% din cota de piata a produselor petroliere din Ungaria. SNP are deja deschise in tara vecina doua statii de distributie si un depozit de produse petroliere, investitia totala fiind de 5 milioane de dolari.

    O alta piata atractiva este Republica Moldova, unde Petrom are in vedere deschiderea a sapte noi statii de petrol. Aici functioneaza din 2000 o sucursala cu un capital de 2.300.000 de dolari. Valoarea totala a investitiei Petrom in aceasta regiune se ridica la 3.000.000 de dolari. Pentru perioada 2003-2004, programul Petrom prevede investitii de 13.000.000 de dolari destinate achizitionarii a cinci statii de carburanti, construirii altor doua si a unui depozit, anunta Europa FM. Saptamana trecuta, grupul austriac OMV a cumparat pachetul majoritar de actiuni al companiei Petrom, pentru 1,5 miliarde de euro.

    Sursa: Realitatea romaneasca, 28 iulie 2004.

    mai mult

  • Tenaris a preluat, indirect, Silcotub Zalau

    Curentul   

    ___
    Tenaris, unul dintre principalii producatori de tevi la nivel mondial, a preluat societatea Tubman International, care detine pachetul majoritar de actiuni al Silcotub Zalau si participatii la trei subsidiare ale firmei din Zalau, valoarea tranzactiei fiind de 42 milioane de dolari. Potrivit unui comunicat al companiei Tenaris, tranzactia a avut loc in urma unor 'negocieri rapide'. Silcotub produce tevi din otel carbon si slab aliat fara sudura, cu utilizare in industria constructiilor, petrolului si gazelor, energetica, chimica si cea a constructiilor de masini. Din 2003, societatea detine un alt producator de tevi de pe piata interna - Tubinox Bucuresti.

    Tenaris, producator international de tevi din otel si furnizor de servicii pentru sectoare industriale, in special petrol, gaze si energie, are numeroase capacitati de productie in America si Europa. Tubman International este o structura de tip holding, inregistrata in Marea Britanie. Societatea detine si firma Laminorul Roman. Ambele societati detinute in Romania au fost preluate in toamna anului 1999. Tot in 1999, societatea a preluat si Petrotub Roman, insa Consiliul Concurentei a anulat tranzactia, un an mai tarziu, intrucat Tubman ar fi ajuns sa detina o pozitie dominanta pe piata de productie a tevilor.

    Sursa: Curentul, 28 iulie 2004.'

    mai mult

  • Noi facilitati la plata datoriilor unor societati de stat

    Adevarul   COS

    ___
    Societatea Cos Targoviste va beneficia de scutirea la plata a obligatiilor bugetare datorate la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor si neachitate la 30 iunie 2004, a decis Guvernul printr-o ordonanta aprobata recent. Uzina din Targoviste va beneficia, de asemenea, de scutirea la plata a dobanzilor si penalitatilor aferente creantelor proprii AVAS, calculate intre data transferului dreptului de proprietate si 30 iunie 2004. Ordonanta modifica OU 26/2004 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii societatilor comerciale aflate in portofoliul APAPS. Actul normativ mai prevede ca societatea CS Resita va fi scutita de la plata dobanzilor si penalitatilor aferente unor obligatii bugetare, incepand cu data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor. Executivul a mai decis, prin acelasi act normativ, ca societatea Siderurgica Hunedoara va beneficia de scutirea la plata a dobanzilor, majorarilor si penalitatilor de orice fel, aferente unor obligatii restante, calculate pana la data transferului dreptului de proprietate.

    Sursa: Adevarul, 28 iulie 2004.

    mai mult

27.07.2004

  • Severnav isi va majora capitalul social

    Curentul   SEVE

    ___
    In aceasta saptamana, conducerea companiei Severnav Drobeta-Turnu Severin va propune actionarilor, la 29 iulie, cresterea capitalului cu 3,5 milioane de euro, intrucat numarul mare de comenzi si ciclul de productie indelungat au determinat majorarea necesarului de lichiditati, a declarat Agentiei Mediafax directorul general al societatii, Stelian Stancioiu. In prezent, producatorul de nave are un capital social de 69,7 miliarde de lei, controlat in proportie de 70% de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). 'Vrem sa finantam productia printr-o infuzie de capital din partea actionarilor, intrucat dobanzile practicate de banci la credite bancare si evolutia cursului valutelor internationale afecteaza nivelul profitului net. Astfel spus, rezultatul pozitiv din activitatea de exploatare este diminuat cu pierderile financiare', a afirmat Stancioiu. El a aratat ca AVAS isi poate diminua participatia la capitalul companiei, daca nu isi exercita dreptul de preemptiune, dar infuzia de capital va imbunatati performantele Severnav, iar dividendele platite vor fi mai consistente pentru toti actionarii. Stelian Stancioiu a mai spus ca Severnav are un portofoliu de comenzi in valoare de 45 milioane de euro, care acopera capacitatea de productie a societatii pana la finele anului 2006. 'Daca in 2003 am raportat o cifra de afaceri de 369,4 miliarde de lei, in scadere cu 65% comparativ cu 2002, in acest an, vom depasi din nou 1.000 miliarde de lei', a anticipat directorul general al Severnav.

    Reprezentantul companiei a mai adaugat ca portofoliul Severnav ar putea creste substantial daca vor fi identificate sursele de finantare pentru o comanda de patru nave, in valoare de 125 milioane de euro, pentru autoritatile din Indonezia. Cotate pe piata Rasdaq, titlurile Severnav au inregistrat in sedinta bursiera de vineri un pret mediu de 66.000 lei/actiune.

    Sursa: Curentul, 27 iulie 2004.'

    mai mult

  • Strategia OMV pentru Petrom

    BBCRomanian.com   SNP

    ___
    Noul proprietar al Petrom a declarat ca vanzarea companiei este si in interesul european al Romaniei. Presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer a dat asigurari ca pretul benzinei nu va creste cel putin nu in perioada urmatoare.

    'Nu vom creste pretul petrolului imediat pentru ca suntem constienti ca productia de petrol este foarte importanta pentru toata economia romaneasca, iar rata inflatiei este importanta pentru integrare' a declarat la BBC presedintele OMV.

    'Trebuie sa fim atenti. Preturile sunt intr-adevar mai mici decat cele de pe pietele vest europene, dar, ceea ce trebuie sa facem ponderat este o ajustare a pretului pas cu pas. Nu insa totul peste noapte' a spus domnul Ruttenstorfer.

    Presedintele OMV recunoaste ca aceasta politica a pasilor marunti, in ceea ce priveste cresterea pretului petrolului, afecteaza interesele companiei. Dar are siguranta ca nu pentru mult timp.

    Privatizarea si concedierile

    Pana acum SNP Petrom a lucrat cu un numar mare de angajati. Se presupune insa ca privatizarea ar implica si un proces de disponibilizare.

    Politica de resurse umane agreata de OMV, aduce in prim plan o productivitate realizata cu cat mai putini angajati. Rezervat, Wolfgang Ruttenstorfer spune ca si acest lucru se va intampla in urmatorii ani, dar 'nu se va intampla peste noapte. E un proces care se va petrece in urmatorii ani. Nu stiu cand vor avea loc primele concedieri. Abia am inceput discutiile. Nu este momentul sa vorbim acum despre asa ceva'.

    Asa cum declara presedintele OMV, in materie de disponibilizari se va cauta o solutie sociala acceptabila si pentru salariati si pentru actionari. De altfel, situatia salariatilor va fi discutata si de pe pozitia celor 8 procente pe care Guvernul le vor vinde sindicatului.

    Numai ca, presedintele OMV solicita fair play din partea autoritatilor romane. 'Daca Guvernul va vinde cu pretul cu care ni le-a vandut noua e in regula. Ne convine sa impartim riscul si sansele cu sindicalistii.'

    Presedintele OMV a mai spus in interviu la BBC ca integrarea Romaniei cat mai repede este un atu, atat pentru Romania, cat si pentru toate tarile Uniunii Europene. 'Romania, este, dupa Polonia, cea mai mare tara, este de asemenea, geografic vorbind o tara strategica si de aceea cred ca se poate vorbi de un real interes al Uniunii pentru integrarea Romaniei. Probabil, guvernul austriac va sustine acest efort', a mai declarat Wolfgang Ruttenstorfer.

    Sursa: BBC, 26 iulie 2004, preluat de pe RevistaPresei.ro'

    mai mult

  • Consiliul Concurentei ar putea cere OMV sa renunte la actiunile Rompetrol

    Adevarul   RRC

    ___
    OMV va vinde participatia de 25% din capitalul Rompetrol, daca acest lucru va fi cerut de Consiliul Concurentei. 'Suntem pregatiti sa vindem actiunile pe care le detinem la Rompetrol, daca ne-o va cere Consiliul Concurentei. O vom face fara discutie', a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele grupului OMV, dupa semnarea contractului de privatizare a SNP Petrom. In replica, Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei, ne-a declarat: 'Deocamdata, nu am primit nici o notificare de la grupul OMV. Documentatia, care este foarte voluminoasa, trebuie examinata cu atentie, pentru a se vedea daca este in spiritul Legii concurentei'. Inspectorii Consiliului Concurentei trebuie sa stabileasca daca este pozitie dominanta, legea incriminand pozitia de abuz dominant. OMV ar putea fi obligata sa renunte la actiunile Rompetrol deoarece activele importante ale Petrom nu pot fi instrainate pe o perioada de cinci ani si grupul detine deja in Romania circa 70 de benzinarii, avand acces la alte 600 de unitati prin preluarea Petrom. Ceea ce inseamna aproape jumatate din piata de desfacere a carburantilor. Iar Rompetrol controleaza peste 220 de benzinarii. Potrivit hotararii de guvern care aproba privatizarea Petrom, OMV are posibilitatea sa renunte la Arpechim, ceea ce inseamna ca nu ar mai fi cazul sa-si vanda participatia de 25% din grupul Rompetrol. Analistul Dan Barbulescu, director la Bucharest Equity Research Group, nu considera ca este o situatie de monopol. 'OMV detine un pachet minoritar in grupul Rompetrol NV. Consiliul Concurentei trebuie sa vada care sunt drepturile OMV, respectiv influenta grupului in Rompetrol dupa preluarea Petrom. Daca se constata ca este o influenta care poate duce la cartel, atunci Consiliul Concurentei va cere OMV sa-si vanda participatia la Rompetrol', a precizat Barbulescu.

    Sursa: Adevarul, 27 iulie 2004.'

    mai mult

26.07.2004

  • Eurocopter vrea sa modernizeze armata

    Jurnalul National   IARV

    ___
    Eurocopter Romania a inaugurat ieri, la Brasov, o hala de productie. La festivitate au participat Philippe Camus, presedintele executiv al grupului EADS (European Aueronautic, Defence and Space Company), si Adrian Nastase, prim-ministrul Romaniei.

    Eurocopter Romania a fost creata in 2002 ca societate mixta, in parteneriat cu IAR Ghimbav. In prezent, societatea are peste 100 de angajati si reabiliteaza tehnic elicopterele Puma apartinand Ministerului Apararii din Marea Britanie. “Semnarea, in aprilie 2002, a contractului de modernizare a 25 de elicoptere PUMA apartinand flotei Emiratelor Arabe Unite, contract obtinut datorita eforturilor comune ale celor doi parteneri, atesta temeiul crearii acestei societati“, a declarat Camus.

    OPORTUNITATI. “Ma gandesc, de asemenea, ca va fi esential, conform prevederilor acordului de cooperare dintre IAR Brasov si Eurocopter Romania, sa poata fi lansate rapid si programele de modernizare a elicopterelor Puma apartinand Ministerului Apararii Nationale din Romania“, a adaugat presedintele executiv al EADS. “Stim foarte bine ca in Romania vom avea nevoie de aparate noi, elicoptere moderne, cel putin pentru cateva domenii foarte sensibile: politie si protectia frontierelor si, de asemenea, pentru ceea ce inseamna aspectele de sanatate“, a explicat Nastase oportunitatea colaborarii cu grupul EADS.

    “Trebuie sa ajungem sa realizam aici cat mai mult din operatiunile de montaj si in faza urmatoare sa si producem piese componente“, a adaugat premierul.

    BANI. Eurocopter este o filiala a EADS, Liderii mondiali ai industriei aeronautice si de aparare. In 2003, cifra de afaceri a EADS se ridica la 30,1 miliarde euro, compania avand peste 109.000 angajati. Grupul EADS include producatorul de Aeronave Airbus, Eurocopter – furnizorul de elicoptere nr. 1 din lume si compania mixta MBDA, al doilea mare producator de rachete de pe piata mondiala.

    Sursa: Jurnalul national, 26 iulie 2004.

    mai mult

  • Pretul platit de OMV a tras in jos actiunile Petrom

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   SNP

    ___
    Tranzactionarea actiunilor 'SNP Petrom' va fi reluata astazi, dupa ce titlurile SNP au fost suspendate vineri de la tranzactionare dupa o ora de la debutul sedintei bursiere, ca urmare a semnarii contractului de privatizare a companiei. Bursa de Valori poate sa suspende actiunile unui emitent daca considera ca in activitatea acestuia are loc un eveniment important care ar putea afecta evolutia pretului actiunilor. Actiunile SNP au ramas vineri suspendate de la tranzactionare, pentru ca toti investitorii sa fie pe deplin informati asupra conditiilor in care s-a privatizat cea mai mare companie petroliera din tara noastra. Urmare a preluarii a 33,34% din actiunile 'SNP Petrom' de catre OMV, pietele pe care sint listate cele doua companii au avut reactii diferite. La Bursa din Viena, pretul actiunilor OMV cistigase 2,52%, titlurile fiind cotate la 170,75 euro, in timp ce, la Bursa de Valori Bucuresti, pretul actiunilor 'Petrom' a pierdut 4,7%. Daca pina cu o zi inainte actiunile SNP se tranzactionau la peste 2.500 lei/actiune, vineri, acestea au ajuns la 2.430 de lei/actiune. O posibila explicatie asupra evolutiei actiunilor SNP la Bursa ar fi aceea ca OMV a platit pentru 33,34% din actiuni aproximativ 2.162 lei/actiune (la cursul euro de vineri), pret, ce era mai mic decit cel din piata cu peste 13%.

    Compania austriaca OMV va plati pentru asigurarea controlului asupra 51% din actiunile SNP 'Petrom' o suma situata intre 1,392 miliarde de euro si 1,529 miliarde de euro. Conform contractului de privatizare, din suma totala, 669 milioane de euro reprezinta pretul pentru cumpararea pachetului de 33,34% din actiuni, bani care vor intra efectiv la bugetul statului.

    Pragul de 51% va fi atins de compania austriaca printr-o majorare de capital, la care OMV va participa cu o suma cuprinsa intre 723 si 860 milioane de euro, in functie de numarul de actiuni care vor fi subscrise de actionarii minoritari. OMV va prelua SNP cu o datorie externa de 292 milioane de euro si un numerar de 160 milioane de euro. In oferta sa, grupul austriac a evaluat 'Petrom' la 2,23 miliarde de euro. Peste 50% din pretul de cumparare va rarnine in 'Petrom' pentru a finanta programul de investitii. Oficialii OMV au subliniat ca, potrivit contractului de privatizare, 50% din majorarea de capital va fi investita in primele 30 de luni, iar restul in urmatoarele 30. Presedintele grupului austriac, Wolfgang Ruttenstorfer, a precizat ca 800 milioane de euro vor fi platite imediat si ca angajamentul se refera la modul lor de cheltuire. Achizitia va fi initial finantata prin numerar si linii de credit angajate neretrase. Wolfgang Ruttenstorfer a declarat ca, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la 'Petrom', gradul de indatorare a companiei a crescut cu numai 10%. Domnia sa a precizat: 'Vom investi circa 300 milioane de euro pe an. Nu trebuie sa uitam, in aceasta majorare de capital, ca la SNP exista si o parte de actiuni tranzactionate liber pe piata. BERD va converti creditul de 73 milioane de dolari in circa 2,3% din actiunile «Petrom'. Actionarii minoritari vor putea achizitiona intre 4 si 9% din actiunile ramase in portofoliul Guvernului', in urma tranzactiei, 4,9% din actiunile 'Petrom' ramin tranzactionate liber pe piata.

    Presedintele OMV a mai spus ca noua companie va fi condusa de actualul director general al 'Petrom', Gheorghe Constantinescu, iar consiliul de administratie va avea sapte membrii, din care patru vor fi ai consiliului executiv al OMV, doi ai 'Petrom' si unul independent. Compania austriaca intentioneaza sa formeze si o echipa care sa se ocupe de integrarea SNP, care va fi formata din 80 de persoane detasate in diferite compartimente ale firmei achizitionate. Finalizarea tranzactiei este asteptata in ultimul trimestrul al acestui an. Pina la finalizare, reprezentantii OMV vor avea acces si vor lua parte la toate deciziile strategice importante luate de societate. Contractul de vinzare-cumparare obliga OMV sa mentina 'Petrom' ca societate integrata de petrol si gaze, prin pastrarea unor active de baza in sectorul de explorare si productie. Acest lucru va permite SNP sa produca minim 4,2 milioane tone de titei si minimum4,5 miliarde mc gaze naturale in urmatorii cinci ani.

    Pentru moment, carburantii nu se scumpesc.

    Compania austriaca nu are, deocamdata, in vedere o majorare a preturilor pentru carburantii comercializati prin statiile companiei 'Petrorn', a declarat Wolfgang Ruttenstorfer. 'Deocamdata tinem sub observatie piata, pentru a vedea daca preturile actuale reflecta costurile', a spus domnia sa.

    Austriecii sint gata sa vihda actiunile detinute la 'Rompetrol'

    Grupul OMV este pregatit sa vinda pachetul de 25,1% din actiunile detinute la 'Rompetrol', daca acest lucru va fi cerut de Consiliul Concurentei, intrucit prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la SNP s-ar putea crea situatia de monopol, 'Astazi (n.r. vineri) am incheiat tranzactia cu «Petrom», care va fi supusa analizei Consiliului Concurentei si apoi vom vedea ce facem cu actiunile detinute la «Rompetrol»', a precizat presedintele OMV.

    'Doljchim' si 'Arpechim' vor fi societati separate

    O parte din activele 'Petrom', respectiv mai multe statii de benzina, 'Arpechim' si 'Doljchim', vor fi transformate in centre independente de profit. Contractul de privatizare nu permite vinzarea lor in urmatorii cinci ani. Conducerea OMV si oficialii Ministerului Economiei si Comertului au spus ca separarea lor in societati independente va permite urmarirea mai usoara a evolutiei lor contabile si o transparenta a costurilor.

    Soarta salariatilor va fi decisa luna viitoare

    Contractul de privatizare a 'Petrorn' are prevederi privind salariatii societatii, al caror numar agreat de catre parti constituie o anexa la contractul de privatizare, cu respectarea prevederilor Contractului colectiv de munca. Presedintele OMV a anuntat ca grupul nu are, deocamdata, in vedere disponibilizari de personal. Wolfgang Ruttenstorfer a explicat: 'Vom incepe negocierile cu sindicatele la mijlocul lunii august, in Romania salariile sint foarte competitive in raport cu cele din Europa Occidentala, ele reprezentind numai o zecime din acestea. Deci, costurile cu forta de munca nu sint inca o povara. Primele contacte cu Liviu Luca, liderul sindicatelor din SNP au fost incurajatoare'.

    La OMV lucreaza, in prezent, circa 6.000 de angajati, iar la 'Petrom' in jur de 60.000. Ministrul economiei si comertului, Dan loan Popescu, a tinut sa precizeze ca exista o serie de diferente de organizare intre cele doua companii. Domnia sa a declarat: 'in personalul «Petrom» intra si angajatii de la statii. Cum OMV practica un sistem de franciza, angajatii de la statii nu intra in structura de personal a companiei austriece. De asemenea, OMV este si actionar minoritar la o serie de alte societati. Liviu Luca a solicitat, si Wolfgang Ruttenstorfer a fost de acord, ca toate programele de investitii pe termen mediu si lung sa fie discutate si cu sindicatele, daca programele au impact social. Este normal ca in urma investitiilor sa apara si diferente de personal'.

    OMV isi va dubla productia zilnica in urma achizitionarii SNP

    Prin preluarea 'Petrom', in segmentul explorare si productie, OMV va avea in plus aproximativ 220.000 echivalent baril petrol (boe). Obiectivul OMV pentru anul in curs este de 120.000 boe/zi. Acest fapt permite OMV sa inregistreze imediat peste dublul nivelului de productie zilnica, de 160.000 boe/zi, previzional pina in anul 2008.

    Pe segmentul rafinare si marketing, OMV va ft mai aproape de obiectivul de a atinge o cota de piata de 20% in Europa Centrala si de Est pina in anul 2008. in urna achizitiei SNP, cota generala de piata in regiune creste de la 13 la 18%. Rezervele 'Petrom', estimate la circa un miliard boe se vor adauga celor ale OMV de 410 milioane boe in 2003.

    O data cu preluarea celei mai mari retele de distributie carburanti din Romania, reteaua totala a OMV se va extinde la 2.383 statii. Cota de piata in domeniul comercial si al distributiei din tara noastra va creste de la 6 la peste 30%. Totodata, capacitatea totala anuala a grupului OMV va creste de la 18,4 la 26,4 milioane tone.

    Sursa: Bursa, 26 iulie 2004.
    '

    mai mult

Pagina

inchide