Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Topul companiilor subevaluate de la BVB

Sumar: 

 

  • Topul celor mai mici valori ale P/E este dominat, ca intotdeauna, de emitenti cu profituri nerecurente mari, unele dintre ele avand acoperire si in intrari de numerar, in timp ce altele sunt doar pe hartie. Exista, insa, si emitenti care raman pe termen lung la un multiplu mic, de obicei din cauza lipsei de incredere a investitorilor.

 

  • Daca luam in calcul un mix de indicatori si contextul sectorial, observam ca emitentii subevaluati tind sa se mentina in mare parte aceiasi de la o perioada la alta, semn ca rezultatele financiare pot trece pe planul secund dupa imaginea companiei in ochii investitorilor.


  • Desi multiplii de piata sunt per ansamblu mai mici in Romania decat pe alte piete, mai ales cele din Occident, exista destul de multi emitenti pentru care se poate vorbi de supraevaluare.


  • Se pastreaza regula generala ca emitentii mici sunt mai degraba subevaluati, iar cei mari mai degraba supraeveluati, motivul principal fiind interesul mai mare al investitorilor institutionali pentru emitentii mari.Topul companiilor subevaluate de la BVB.pdf
inchide