Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2020 – partea 1
Ultimul trimestru din 2020 a fost unul mai bun decat ne-am fi asteptat la inceputul sau. Pandemia nu a avut un ritm de crestere care sa impuna noi masuri de lockdown, iar asta a ajutat economia si, implicit, pe mai multi dintre emitentii de la BVB. Nu toti au putut profita insa de moment, existand, ca intotdeauna, si dezamagiri.

Dintre performerii trimestrului (din randul companiilor analizate in acest material) ies in evidenta Nuclearelectrica (SNN) si Teraplast (TRP), doi dintre emitentii care aveau deja un an 2020 foarte bun. De asemenea, Romgaz (SNG) si Digi Communications (DIGI) au avut rezultate trimestriale foarte bune, insa in primul caz a fost un efect de baza fata de 2019, iar in al doilea, rezultatul final pe 2020 a ramas in scadere.

La extrema opusa s-au situat cele doua companii de transport din sectorul de utilitati, Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), dar si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu rezultate trimestriale slabe, din motive diferite. La Transgaz a fost vorba mai mult de o situatie conjuncturala, la Transelectrica au fost de vina in principal cheltuielile mari de personal, iar la Bursa de Valori Bucuresti a fost o combinatie intre costurile cu proiectul Contrapartii Centrale si cresterea costurilor cu personalul.


Rezultate financiare T4 2020 - partea 1.pdf
inchide