Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2022 – partea 1

Rezultatele financiare ale emitentilor de la BVB continua sa fie predominant pozitive, inflatia afectand deocamdata un numar destul de mic de companii. In mod surprinzator, din sectorul bancar vin rezultate mixte, veniturile mai mari din dobanzi nefiind concretizate decat in unele cazuri in profituri mai mari.

 

Cele mai bune rezultate au fost, asa cum ne-am obisnuit de la inceputul acestui an, cele ale producatorilor de energie, dintre care in acest material sunt reprezentate OMV Petrom (SNP) si Nuclearelectrica (SNN). Rezultate bune a avut si One United Properties (ONE), chiar si fara castigurile din investitii care au acoperit mare parte a profitului in ultimele 12 luni. Din sectorul bancar, singurul emitent care a ajuns de la venituri mai mari din dobanzi la profit mai mare in T3 este BRD - Groupe Societe Generale (BRD). Bursa de Valori Bucuresti (BVB) completeaza lista emitentilor cu rezultate bune, ajutata de un efect de baza fata de T3 2021 si de veniturile mai mari din dobanzi.


MedLife (M) si Teraplast (TRP) au continuat seria de rezultate negative, in cazul TRP rezultatul net trimestrial ajungand chiar pe minus. Erste Bank (EBS) a fost afectata de pierderea mare din tranzactionare si de costul net al riscului, chiar daca a beneficiat, ca intregul sector bancar, de venituri mai mari din dobanzi.


Nici Banca Transilvania (TLV) nu a reusit sa concretizeze veniturile mai mari intr-o crestere a profitului, fiind la randul sau afectata de costul mai mare al riscului, insa in cazul sau scaderea profitului a fost una marginala, asa ca o putem incadra mai degraba in zona de rezultate neutre.Material rezultate financiare T3 2022 - partea 1.pdf
inchide