Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2021 – partea a 2-a

Dupa ce am epuizat saptamana trecuta emitentii din sectorul energetic si cel de utilitati, influenta crizei energetice asupra rezultatelor nu a mai fost punctul principal de interes pentru cei din materialul curent. Chiar si asa, sunt si in acest material destui emitenti afectati fie de cresterea pretului materiilor prime, fie de cea a salariilor, fie de amandoua.

 

 Printre putinii emitenti ajutati de contextul economic actual s-a numarat Transport Trade Services (TTS), transportul de marfuri fiind la mare cautare in aceasta perioada. Rezultate foarte bune din activitatea curenta au mai avut si One United Propesties (ONE) si Sphera Franchise Group (SFG), in timp ce Purcari Wineries (WINE) si Bittnet Systems (BNET) au avut la randul lor rezultate bune din businessul obisnuit, dublate insa de venituri mari nerecurente.


Printre emitentii cu rezultate slabe s-au numarat Digi Communications (DIGI), care a ajuns pe pierdere trimestriala, si Compa (CMP), cu un profit apropiat de zero, in timp ce Conpet (COTE) a ramas pe profit, insa intr-o scadere mare fata de trimestrul similar al anului trecut. O situatie aparte este cea a Impact Developer and Contractor (IMP), cu rezultate generale slabe, salvate de un venit misterios din investitii imobiliare.


Intre cele doua categorii au fost emitenti precum Antibiotice (ATB) si BRK Financial Group (BRK), ambele cu cresteri mari de venit dar rezultat net aproape nemiscat, dar si Alro (ALR), aflata inca in asteptarea subventiilor de la stat.

Rezultate financiare T3 2021 - partea a 2-a.pdf
inchide