Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2020
Vremurile grele pe care le traim si-au pus amprenta si asupra emitentilor listati la BVB, mai ales ca majoritatea emitentilor mari activeaza in domenii afectate puternic de criza COVID. Chiar si asa, au existat si cateva exceptii in peisajul cenusiu al momentului.

Nuclearelectrica (SNN), Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Teraplast (TRP) au avut cele mai bune evolutii dintre emitentii analizati, nu doar pentru ca au avut cresteri importante ale profitului, ci si pentru ca sursele acestor cresteri sunt unele sustenabile. Electrica (EL) si Transelectrica (TEL) au avut la randul lor evolutii favorabile ale profitului, insa in ambele cazuri e vorba de situatii conjuncturale, mai ales la Transelectrica.

In conditiile actuale nu prea exista cale de mijloc, iar majoritatea emitentilor care nu reusesc sa depaseasca asteptarile ajung in extrema opusa. Posibile exceptii ar fi doua dintre cele trei banci analizate, BRD Groupe Societe Generale (BRD) si Erste Bank (EBS), insa e vorba doar de o incetinire a caderii, dupa toate probabilitatile temporara, si nu de o schimbare de trend.


Rezultate financiare T3 2020 - partea 1.pdf
inchide