Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T2 2023 – partea 1

Emitentii au ramas intr-o masura destul de mare grupati pe sectoare de activitate, toti cei de pe piata energiei electrice si bancile avand rezultate bune in trimestrul analizat. In zona de petrol si gaze lucrurile nu au stat la fel de bine, in timp ce in alte domenii, mai ales cele reprezentate de emitenti mici, rezultatele au fluctuat in functie de particularitarile domeniului si ale fiecarui emitent in parte.

 

Printre emitentii cu rezultate bune s-au numarat toti emitentii din zona energiei electrice, mai exact cei doi producatori mari, Hidroelectrica (H2O) si Nuclearelectrica (SNN), dar si transportatorul Transelectrica (TEL). Bancile analizate, BRD Groupe Societe Generale (BRD) si Erste Bank (EBS) au avut de asemenea rezultate bune, pe lista ajungand si un emitent mai mic, Compa (CMP), care si-a revenit dupa o perioada slaba.


Dintre emitentii cu rezultate slabe cel mai mare este OMV Petrom (SNP), pe langa el fiind in aceeasi situatie in principal emitenti mai mici, precum Conpet (COTE), Alro (ALR), Teraplast (TRP) si BRK Financial Group (BRK).


Intre cele doua categorii s-au incadrat si de aceasta data destul de multi emitenti, cum ar fi Romgaz (SNG), Transgaz (TGN), Digi Communications (DIGI) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB).Material rezultate financiare T2 2023 - partea 1.pdf
inchide