Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T1 2024 – partea 1

Rezultatele financiare ale emitentilor inclusi in materialul curent au fost preponderent pozitive, fara sa existe, totusi, o tendinta generala clara in aceasta directie.


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este si de aceasta data in fruntea listei cu rezultate pozitive, fiind ajutata in continuare de efectele listarii Hidroelectrica. MedLife (M) a revenit intr-o zona mai buna cu rezultatul net, pastrand si cresterea accelerata a veniturilor, in timp ce doua dintre cele trei banci analizate, Banca Transilvania (TLV) si Erste Bank (EBS) au reusit sa-si imbunatateasca in continuare rezultatele, fiecare fiind ajutata de alti factori.

Bittnet Systems (BNET) a avut cele mai slabe rezultate dintre cei 9 emitenti, cu o crestere mare a pierderii trimestriale si scadere a veniturilor operationale. Aquila Part Prod Com (AQ) a avut la randul sau rezultate slabe, insa perspectivele se mentin favorabile.


In zona de mijloc regasim OMV Petrom (SNP) si BRD Groupe Societe Generale (BRD), ambele cu scaderi usoare ale profitului net, insa la un nivel in continuare bun, dar si Teraplast (TRP), care a ramas pe pierdere, insa a reusit sa se stabilizeze si sa revina pe crestere in ceea ce priveste veniturile operationale.Material rezultate financiare T1 2024 - partea 1.pdf
inchide