Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T1 2023 – partea a 2-a
Evolutiile bune si cele slabe au fost impartite in mod destul de echilibrat, fiind in continuare influentate intr-o masura mai mare de elementele conjuncturale decat de cele care tin de activitatea fiecarei companii in parte.

Dintre emitentii cu rezultate bune ies in evidenta Transelectrica (TEL) si Transport Trade Services (TTS), ambele cu cresteri mari de profit, ajutate de conditiile favorabile. Sphera Franchise Group (SFG) a avut la randul sau o evolutie foarte buna, oarecum impotriva contextului economic, BRK Financial Group (BRK) a revenit pe profit tot pe seama rezultatului din investitii bursiere, iar Compa (CMP) a avut o crestere de profit mare in termeni procentuali, dar pornind de la un nivel foarte mic.

La polul opus, Alro (ALR) si-a adancit pierderea trimestriala chiar si cu venituri destul de mari din subventii, iar Impact Developer and Contractor (IMP) a trecut de pe profit pe pierdere din cauza volumului mic de vanzari. Transgaz (TGN) a avut o injumatatire a profitului dintr-un motiv nerecurent, in timp ce la Digi Communications (DIGI) inflatia continua sa erodeze profitabilitatea.

Intre cele doua categorii, Electrica (EL) si-a imbunatatit rezultatele, insa a ramas pe pierdere, Purcari Wineries (WINE) a avut un profit putin mai mare dintr-o sursa nerecurenta, iar Bittnet Systems (BNET) a ajuns la o pierdere mai mica, insa nu cu mult fata de perioada similara din 2022.


Material rezultate financiare T1 2023 - partea 2.pdf
inchide