Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T1 2023 – partea 1
Rezultatele emitentilor din materialul curent au fost influentate in mare masura de domeniul de activitate, sectorul bancar trecand printr-o perioada foarte buna, iar cel energetic resimtind efectul de baza fata de un an 2022 excelent.

In categoria emitentilor cu rezultate bune s-au incadrat in primul rand cele trei banci mari listate la BVB, Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD) si Erste Bank (EBS), cu un plus pentru prima dintre ele, dar si distribuitorul Aquila Part Prod Com (AQ), care a reusit sa-si pastreze marjele de profit in ciuda inflatiei.

La polul opus, emitenti precum Teraplast (TRP) si MedLife (M) continua perioada proasta, ambii avand sanse sa ajunga pe pierdere la finalul anului. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si OMV Petrom (SNP) au avut de asemenea rezultate slabe, explicabile prin efectul de baza fata de T1 2022, perspectivele pentru cele doua fiind insa complet opuse. 

Numarul emitentilor care au avut rezultate greu de incadrat ca bune sau proaste a fost neobisnuit de mare. Romgaz (SNG), Nuclearelectrica (SNN), Conpet (COTE) si One United Properties (ONE) se incadreaza in aceasta categorie, toate patru cu variatii foarte mici ale profitului trimestrial (toate in scadere), determinate fie de efecte de baza fata de anul trecut, fie de elemente conjuncturale.


Material rezultate financiare T1 2023 - partea 1.pdf
inchide