Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate AeRO S2 2021
Rezultatele preliminare pentru 2021 au fost in general pozitive pentru emitentii de pe piata AeRO, domeniile in care activeaza cei mai multi dintre ei avand un final de an bun. Din pacate nu toti emitentii pe care ii urmarim au publicat rezultate preliminare, iar intr-unul din cazuri au fost publicate rezultate consolidate, incomparabile cu cele individuale de la sase luni.

Printre emitentii care au impresionat in mod placut se numara Norofert (NRF), cu un semestru foarte bun ca urmare a contextului din sectorul agricol, dar si Safetech (SAFE) si Simtel (SMTL), care au mentinut un ritm de crestere apropiat de cel din prima jumatate a anului. Arctic Stream (AST) a avut de asemenea un S2 bun, dar veniturile mai mari s-au transmis intr-o masura destul de mica spre profit.

Dintre emitentii cu rezultate mai greu de clasificat ca bune sau proaste, iHunt (HUNT) a avut la randul sau cresteri de venit care nu s-au concretizat decat in mica masura in profit mai mare, Holde Agri Invest (HAI) a avut performante operationale mai slabe salvate partial de o facilitate fiscala, iar Arobs (AROBS) a avut un profit aproape neschimbat in S2. La randul sau, 2Performant (2P) a avut rezultate slabe, insa asumate anterior de management ca parte a politicii de extindere.

In mod surprinzator, niciun emitent dintre cei analizati nu a publicat rezultate pe care sa le putem considera cu adevarat slabe si sub asteptari.


Rezultate financiare AeRO S2 2021.pdf
inchide