Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Evolutiile bursiere, post-IPO, ale emitentilor componenti ai indicelui BET
Am depasit prima luna de la listarea Hidroelectrica. Evolutia ascendenta de pe piata secundara a consolidat imaginea pozitiva cu care a fost creditata Hidrolectrica pe piata bursiera. Cum va evolua compania pe piata secundara in urmatoarele luni si in urmatorii ani, devine acum intrebarea de actualitate pentru investitori.
 
In acest sens, am incercat sa oferim un instrument de analiza util. Mai exact am analizat evolutia bursiera a companiilor, componente ale indicelui BET, care au derulat oferte publice la BVB. Pentru reprezentativitate, ne-am raportat la evenimentele de acest tip din ultimii 10 ani. In afara de Hidroelectrica, mai sunt zece emitenti din BET care au avut un IPO la Bursa de Valori Bucuresti.

Pornind de la pretul general de vanzare din cadrul ofertei initiale, am fost curiosi sa aflam, cum au evoluat aceste companii pe piata secundara. Am luat ca data de referinta ziua listarii si, ulterior, o luna, sase luni, un an, cinci ani si, evident, prezentul masurat prin cotatia bursiera de la finalul zilei de 23 august.

Datele obtinute pot fi interpretate in serie bruta, insa ni s-a parut mai util sa le comparam si cu evolutia indicilor bursieri.


Evolutiile busiere post-IPO.pdf
inchide