Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Care este cea mai buna investitie pe termen lung: depozite bancare, aur, imobiliare sau investitii in actiuni?
Din punct de vedere al contextului macroeconomic actual, doua mari necunoscute stau pe buzele investitorilor: inflatia ridicata, care desi aflata pe un trend descendent, inca are o valoare de 2 cifre, si cresterea cursului EURO/RON peste pragul psihologic de 5 RON pentru 1 EURO.
Propunem in acest material de analiza sa intoarcem privirea dinspre viitorul plin de incertitudini catre trecut, si sa analizam cum au evoluat cateva din clasele de active preferate de investitorii romani in ultimii 10 ani. Apreciem aceasta perioada de 10 ani suficient de lunga incat investitiile facute sa fie considerate pe termen lung. Investitiile implica renuntarea la o suma de bani in prezent, cu scopul de obtine profituri in viitor. 

Vom analiza 4 clase de active: depozite bancare, aurul de investitii, imobiliare rezidentiale si actiunile listate la Bursa din Bucuresti. Pentru fiecare dintre acestea vom compara castigul ipotetic al unei persoane care a investit echivalentul a 100.000 euro la cursul de schimb din 2013, luand in vedere atat beneficiile financiare cat si riscurile aferente fiecarei clase de active.


Cea mai buna investitie pe termen lung.pdf
inchide