Oferta Publica de Preluare Obligatorie

Finantare prin listarea la bursa

Oferta Publica de Preluare Obligatorie este o operatiune speciala prin care un actionar care a dobandit anterior mai mult de 33% din drepturile de vot asupra unei societati, lanseaza o oferta de cumparare a tuturor actiunilor pe care acesta nu le detine, in cel mult 2 luni de la atingerea detinerii de peste 33% din drepturile de vot.
Pana la derularea ofertei publice actionarul care a dobandit pozitia de peste 33% din drepturile de vot si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona actiuni ale respectivei societati, iar drepturile de vot ce depasesc pragul de 33% sunt suspendate. 

De asemenea, vor derula o oferta publica obligatorie si persoanele care ulterior intrării in vigoare a reglementarilor ASF referitoare la pragul de detinere de 33%, isi majoreaza detinerile, astfel incat sa atinga sau sa depaseasca 50% din drepturile de vot ale respectivului emitent. Pana la derularea ofertei publice, drepturile aferente actiunilor achizitionate care depasesc 50% vor fi suspendate, iar respectivul actionar si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona, prin alte operatiuni, actiuni ale aceluiasi emitent.

Durata ofertei publice de preluare nu este mai mica de 10 zile lucratoare si nu depaseste 50 zile lucratoare.
inchide