Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Update estimare dividende

Sumar:

 

-Evolutia mai buna decat ar fi fost de asteptat a pandemiei in lunile de iarna a facut ca rezultatele financiare ale emitentilor listati sa fie la randul lor in cea mai mare parte peste asteptari. De aici au rezultat si dividende potentiale mai mari decat cele pe care le estimam in decembrie.


-Pe primul loc a trecut o companie inclusa in indicele BET, insa primul emitent Blue-Chip de pe lista este de-abia pe locul 6.


-Sunt acum 4 emitenti cu potentialul de a aduce mai mult de 10% randament al dividendului, fata de 3 in raportul anterior.


-In ciuda rezultatelor financiare mai bune, la majoritatea emitentilor randamentul este in scadere fata de estimarea din decembrie. Motivul este cresterea generalizata a cotatiilor in aceasta perioada.


-O parte a emitentilor din topul randamentelor potentiale au probleme cu lichiditatea actiunilor, riscurile fiind mai mari din aceasta cauza. De asemenea, mai ales in cazul emitentilor mici, istoricul de dividend este unul inconstant, iar de aici pot veni atat surprize placute, cat si neplacute.


-Scenariile speculative raman cele legate de companiile de stat si de SIF-uri, cele din urma fiind din nou trase in jos de decizia BRD de a pastra aproape tot profitul in banca.UPDATE estimare dividende 2020.pdf
inchide