Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Topul companiilor subevaluate de la BVB

Sumar:


  • Cei mai mici multipli P/E sunt si de aceasta data cei ai unor emitenti cu profituri nerecurente, crescand numarul celor pentru care aceste profituri nu presupun intrari de numerar. Cele mai vizibile intrari in top sunt ale FP si catorva dintre SIF-uri, cu profituri din reevaluarea activelor financiare.

 

  • Numarul emitentilor care indeplinesc criteriul de lichiditate pentru includerea in raport a scazut abrupt, de la 50 la doar 37.


  • Luand in calcul si multiplii emitentilor similari din Europa constatam ca piata romaneasca tinde sa nu mai fie la fel de subevaluata ca in trecut, ba chiar sa se indrepte catre supraevaluare dupa cresterile recente ale cotatiilor.


  • Desi per total piata se apropie de multiplii europeni, in mod oarecum surprinzator, emitentii mari nu mai domina topul companiilor supraevaluate dupa multiplii luati in calcul. In schimb, o parte dintre emitentii care anterior aveau multipli mici au ajuns la polul opus, dupa ce rezultatele nerecurente au iesit din calcul.Companii subevaluate BVB octombrie 2021.pdf
inchide