Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate financiare T1 2021 partea a 2-a
Emitentii din a doua parte a raportului au avut per total rezultate ceva mai slabe decat cei din prima parte. Chiar daca unii dintre ei au reusit performante bune, lipsesc rezultatele spectaculoase pe care le-am vazut in raportul de saptamana trecuta. De asemenea, in cazul unora dintre emitentii cu rezultate slabe putem vorbi despre dezamagiri in toata regula.

Printre rezultatele bune s-au numarat cele ale Digi Communications (DIGI) si Purcari Wineries (WINE), in primul caz din reducerea considerabila a cheltuielilor financiare, iar in al doilea caz din cresterea vanzarilor. Compa (CMP) a avut la randul sau rezultate bune, insa dintr-un motiv neclar, in timp ce Sphera Franchise Group (SFG), chiar daca nu a reusit sa revina pe profit, a reusit sa iasa din  perioada proasta provocata de pandemie.

La polul opus, Transgaz (TGN) si-a inrautatit rezultatele chiar si dupa cresterea tarifelor de transport, in timp ce Conpet (COTE) si-a pierdut pozitia de emitent cu cele mai stabile rezultate financiare. In mod paradoxal, cea mai mare dezamagire nu are legatura cu o inrautatire semnificativa a rezultatelor financiare, ci cu o combinatie de rezultate proaste, declaratii hazardate si raportari financiare haotice, furnizata de Bittnet (BNET).Rezultate financiare T1 2021 - partea 2.pdf
inchide