Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2022 – partea a 2-a

Ponderea emitentilor cu rezultate bune a fost mult mai mare decat in materialul de saptamana trecuta, chiar daca multi dintre ei au beneficiat de evolutii pozitive conjuncturale.

 

Cele mai bune rezultate au fost cele ale Sphera Franchise Group (SFG) si Transport Trade Services (TTS), ambele cu cresteri de venituri si profit din operatiunile principale. Cresteri mari de profit au avut si Transelectrica (TEL) si Alro (ALR), insa din decizii ale Statului, in timp ce la Transgaz (TGN), Erste Bank (EBS), Conpet (COTE) si Impact Developer and Contractor (IMP) cresterile au fost mai mici, fiind in unele cazuri influentate de factori nerecurenti. Purcari Wineries (WINE) a avut si ea o crestere mare, insa doar dintr-un venit scriptic.


Cel mai slab rezultat a fost cel al BRK Financial Group (BRK), singurul emitent dintre cei analizati care a avut pierdere in 2022. One United Properties (ONE) si Aquila Part Prod Com (AQ) au avut scaderi de profit, insa nu foarte mari, iar motivele au tinut mai mult de efecte de baza si factori nerecurenti. Romgaz (SNG) este probabil surpriza cea mai neplacuta, ajungand la o scadere de profit in T4 dupa ce s-a grabit sa inregistreze anticipat „taxa de solidaritate”, desi situatia de pe piata gazelor naturale si energiei electrice ar fi justificat o crestere mare de profit.


Compa (CMP) a avut rezultate mai bune decat in T4 2021, dar tot proaste comparativ cu cele istorice, in timp ce Digi Communications (DIGI) a publicat din nou niste rezultate preliminare din care nu poate fi trasa nicio concluzie.Material rezultate financiare T4 2022 - partea 2.pdf
inchide