Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2022 – partea 1
Materialul curent este, probabil, primul cu o pondere atat de mare a emitentilor cu rezultate financiare slabe. Totusi, chiar daca acest lucru poate duce cu gandul la o problema generalizata, rezultatele au putine elemente negative comune, fiind vorba in cele mai multe cazuri de particularitati ale fiecarui emitent.

Singurele rezultate pe care le putem considera bune sunt cele ale Nuclearelectrica (SNN) si Bancii Transilvania (TLV). Prima se afla cel mai probabil la finalul unei perioade exceptionale, care ar trebui sa se transforme intr-o perioada doar foarte buna dupa introducerea plafonului de 450 RON/MWh pentru pretul energiei electrice. Cea de-a doua a reusit sa capitalizeze in T4 cresterea costurilor de finantare, dupa ce in primele noua luni profitul stagnase.

Dintre emitentii cu rezultate slabe ies in evidenta din nou Teraplast (TRP) si MedLife (M), cu pierderi trimestriale, insa perspectivele difera destul de mult intre cele doua. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns la randul sau pe pierdere trimestriala, in timp ce Bittnet Systems (BNET), desi a ramas pe profit in T4, a ajuns pe pierdere anuala. BRD Groupe Societe Generale (BRD) nu a ajuns pe pierdere nici trimestriala, nici anuala, insa a avut o scadere de profit, cauzata in principal de efectul de baza fata de anul anterior.

In fine, OMV Petrom (SNP) a avut rezultate mult sub potential din cauza unei cheltuieli nerecurente mari, insa a ramas in zona din T4 2021, neputand spune ca vorbim despre un rezultat slab, ci doar despre unul sub asteptari.


Material rezultate financiare T4 2022 - partea 1.pdf
inchide