Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2021 – partea a 2-a
In ciuda inflatiei si a crizei energetice, majoritatea emitentilor analizati mai jos au avut rezultate cel putin in linie cu asteptarile in T4, in unele cazuri pentru ca nu sunt afectati de aceste lucruri, in altele pentru ca au reusit sa se adapteze. Atacul Rusiei asupra Ucrainei face ca pentru mai multi emitenti rezultatele financiare sa ajunga in planul secund, iar preturile sa fie influentate puternic de acest eveniment, chiar si in cazul emitentilor pentru care impactul razboiului este unul marginal.

Cele mai bune rezultate putem spune ca au fost cele ale Romgaz (SNG) si Erste Bank (EBS), cu cresteri mari de profit obtinute din activitatea de baza. Rezultate bune au avut si One United Properties (ONE) si Bittnet Systems (BNET), insa in principal din surse nerecurente, dar si Transgaz (TGN) si Antibiotice (ATB), pentru care insa rezultatele anuale nu au fost la fel de spectaculoase.

La polul opus, Electrica (EL) a ajuns pe pierdere anuala, iar Compa (CMP) pe pierdere trimestriala, ambele din cauza presiunilor inflationiste. Purcari Wineries a avut la randul sau rezultate slabe, insa din cauza unui efect de baza fata de T4 2020.

Mai multi emitenti au avut rezultate care fie au fost in zona asteptarilor, fie sunt greu de interpretat ca bune sau proaste: Banca Transilvania (TLV), MedLife (M), Alro (ALR), Impact Developer and Contractor (IMP) si BRK Financial Group (BRK). Digi Communications (DIGI) a publicat rezultate prea sumare pentru a putea fi interpretate in vreun fel.Rezultate financiare T4 2021 - partea a 2-a.pdf
inchide