Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2021 – partea 1
Inflatia si criza energetica au continuat sa joace un rol foarte important in rezultatele financiare raportate de emitentii de la BVB, al patrulea trimestru al anului venind cu noi cresteri de preturi nu doar in sectorul energetic, ci si in economie per ansamblu.

La fel ca si in T3, cele mai bune rezultate le-au avut companiile producatoare de energie, dintre care in acest material au fost analizate OMV Petrom (SNP) si Nuclearelectrica (SNN). Rezultate bune au avut si emitenti din afara sectorului energetic, cum ar fi BRD – Groupe Societe Generale (BRD) si Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ajutate de efectul de baza fata de T4 2020. Teraplast (TRP) a avut de asemenea rezultate bune, insa in cazul sau incepe deja sa se simta presiunea inflatiei pe partea de cheltuieli.

Transelectrica (TEL) si Sphera Franchise Group (SFG) au avut rezultate slabe, in primul caz din cauza cresterii costului la care este achizitionata energia pentru consumul propriu tehnologic, iar in al doilea caz din cauza cresterii preturilor si a efectului de baza fata de 2020.

Conpet (COTE) a avut un rezultat in stagnare, insa mai mult ca urmare a unor venituri nerecurente, in timp ce Transport Trade Services (TTS) a avut o scadere de profit cauzata de un efect de baza fata de anul anterior.Rezultate financiare T4 2021 - partea 1.pdf
inchide