Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T4 2020 – partea a 2-a
A doua transa de emitenti analizati dupa publicarea rezultatelor financiare preliminare a avut mai multe rezultate pozitive decat negative in ultimul trimestru al lui 2020. Este o confirmare in plus a faptului ca impactul pandemiei a fost mai mic decat cel pe care l-am fi asteptat in octombrie sau noiembrie, atunci cand numarul infectarilor era mare si pe trend crescator.

Dintre emitentii din acest material au iesit in evidenta MedLife (M) si Purcari Wineries (WINE), ambele cu cresteri mari de profit in T4 si pe intregul an, in primul caz din afacerea propriu-zisa, iar in al doilea din vanzarea unei participatii pentru un profit consistent. Alro (ALR) a avut la randul sau o crestere importanta a profitului, insa din subventii guvernamentale. Banca Transilvania (TLV) si Compa (CMP) au avut rezultate trimestriale bune, insa au inregistrat scadere de profit la nivel anual, in al doilea caz chiar cu destul de mari.

Surprizele neplacute au fost Electrica (EL) si Bittnet (BNET), cu rezultate trimestriale sub asteptari. Electrica a ajuns pe pierdere in T4, partial din cauza conditiilor nefavorabile de piata si partial din cauza cresterii mari a salariilor, iar Bittnet a avut un trimestru mai slab decat era de asteptat, acuzand intarzieri ale unor proiecte programate pentru T4 2020. Sphera Franchise Group (SFG) si Antibiotice (ATB) au avut la randul lor rezultate slabe, insa nu surprinzatoare.Rezultate financiare T4 2020 - partea 2.pdf
inchide