Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2023 – partea 1
Intamplarea face ca in acest material procentul emitentilor cu rezultate bune sa fie neobisnuit de mare, doar doi raportand rezultate slabe in T3 2023. Totusi, in mai multe cazuri rezultatele bune nu au insemnat profituri mari, ci doar trecerea de la pierdere la profit la nivel trimestrial.

Cele mai bune rezultate putem spune ca au fost cele ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu un profit trimestrial mai mare decat cele pe care le-a inregistrat anterior la nivel anual. Bancile au mers de data aceasta destul de grupat, cu Banca Transilvania (TLV) si BRD Groupe Societe Generale (BRD) avand profituri in crestere, dar intr-un ritm mai slab decat in S1, si Erste Bank (EBS) cu un ritm de crestere peste cel din S1, dar din motive conjuncturale. Teraplast (TRP), Bittnet Systems (BNET) si BRK Financial Group (BRK) au trecut de la pierdere la profit in T3, insa raman intr-o zona destul de modesta pe intervale mai lungi.

OMV Petrom (SNP) si MedLife (M) au avut rezultate trimestriale slabe, insa in primul caz raportarea se face la un an 2022 exceptional, profitul ramanand aproape de maximele istorice anterioare chiar si dupa scaderile din acest an, in timp ce in al doilea caz vorbim despre o pierdere TTM.


Material rezultate financiare T3 2023 - partea 1.pdf
inchide