Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2020 – partea a doua
Nici companiile medii de la BVB nu au fost ocolite de efectele negative ale crizei COVID, chiar daca trei dintre ele activeaza in cele mai la moda domenii ale momentului, IT si medical. O parte dintre companiile analizate au reusit insa sa se muleze pe situatia nou-aparuta si sa-si imbunatateasca rezultatele financiare.

Au iesit in evidenta MedLife (M) si Alro (ALR), cu cresteri mari de profit, insa din surse diferite, la una clientii, la cealalta Guvernul. Impact (IMP) si Bittnet (BNET) au avut la randul lor rezultate bune, insa prima ramane sub nivelul de anul trecut, iar a doua a avut un T3 departe de primul semestru.

Trimestrul al treilea a adus posibilitatea redresarii partiale a situatiei si pentru emitentii care incepusera anul foarte slab, printre ei Sphera Franchise Group (SFG) si Compa (CMP). Totusi, au existat si emitenti pentru care T3, desi nu a avut nicio restrictie asociata pandemiei, a adus o inrautatire a rezultatelor fata de S1, asa cum a fost cazul la Digi Communications (DIGI) sau Conpet (COTE). Rezultate financiare T3 2020 - partea 2.pdf
inchide