Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T2 2023 – partea a 2-a

In materialul curent numarul emitentilor cu rezultate bune este mai mare decat al celor cu rezultate slabe, insa in majoritatea cazurilor motivele acestor evolutii tin de contextul in care se afla sectorul de activitate, si mai putin de performantele economice ale fiecarui emitent in parte.

 

Printre emitentii cu cele mai bune rezultate regasim Electrica (EL), cu un profit anualizat care ar putea depasi pentru prima data 1 mld. RON, precum si Sphera Franchise Group (SFG) si Transport Trade Services (TTS), ambele cu profituri care ar putea, de asemenea, sa atinga un maxim istoric in acest an. In aceeasi categorie se incadreaza si Banca Transilvania (TLV), insa aici cresterea trimestriala nu a fost una foarte mare. Purcari Wineries (WINE) a avut probabil cele mai bune rezultate care sa nu fie determinate de contextul de piata dintre emitentii analizati, in timp ce la Impact Developer and Contractor (IMP), desi cresterea profitului a fost spectaculoasa, ea este rezultatul unei reevaluari subiective a investitiilor imobiliare.


La polul opus, doi emitenti dintre cei analizati sunt pe pierdere pe ultimele 12 luni, MedLife (M) si Bittnet Systems (BNET), fiecare din motive diferite. Alti doi, One United Properties (ONE) si Aquila Part Prod Com (AQ), au avut scaderi de profit care au intrerupt serii de rezultate bune publicate anterior.Material rezultate financiare T2 2023 - partea 2.pdf
inchide