Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T2 2022 – partea 3

Majoritatea emitentilor din acest material au avut rezultate bune in al doilea trimestru al anului, facand ca per total sa putem vorbi despre un trimestru bun sau foarte bun pentru majoritatea emitentilor pe care ii acoperim.


Cei doi emitenti din sectorul imobiliar, One United Properties (ONE) si Impact Developer and Contractor (IMP) au avut cresteri mari de profit din activitatea de baza, oarecum surprinzator in contextul economic actual. La randul sau, Aquila Part Prod Com (AQ) a reusit sa treaca peste problema cresterii costurilor, reusind sa le transfere integral catre clienti si chiar sa-si creasca marja de profit, in timp ce Transport Trade Services (TTS) a beneficiat de cererea mare de servicii de transport cauzata de razboiul din Ucraina. Banca Transilvania (TLV) a fost ajutata in continuare de dobanzile mai mari, iar Bittnet Systems (BNET) a reusit sa se reorienteze catre servicii cu valoare adaugata mai mare, fiind afectata totusi, in continuare, de pierderile investitionale.


MedLife (M) si Sphera Franchise Group (SFG) au ramas in zona rezultatelor slabe, ambele fiind afectate de cresterea costurilor, iar in primul caz si de efectul de baza fata de perioada pandemiei.


In cazul Purcari Wineries (WINE) rezultatul net a fost in scadere, insa doar ca urmare a impactului rezultatului financiar, pe partea operationala lucrurile stand mai bine decat in T1.Material rezultate financiare T2 2022 - partea 3.pdf
inchide