Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T2 2022 – partea 2

Intamplarea face ca in acest material sa se fi grupat mai multi emitenti cu rezultate slabe, dupa ce in materialul de saptamana trecuta au fost in numar mai mare emitentii cu rezultate bune.

 

Singurul emitent cu rezultate bune, desi acestea sunt mai degraba conjuncturale, este Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ajutata de ofertele publice derulate in T2.


In cazul Electrica (EL) si Compa (CMP) vorbim despre rezultate anticipate, diferenta fiind ca Electrica poate recupera pierderea din segmentul de distributie in perioada urmatoare, prin intermediul tarifelor reglementate. La Transgaz (TGN) nu a mai fost suficienta ajustarea cu inflatia a creantei aferente acordului de concesiune, pierderea trimestriala adancindu-se fata de cea din T2 2021, in timp ce BRK Financial Group (BRK) a fost afectata atat de efectul de baza fata de anul trecut pe segmentul corporate, cat si de rezultatul investitional negativ. In fine, rezultatele Digi Communications (DIGI) au fost marcate de schimbarile de politici contabile, insa in final pot fi clasificate ca niste rezultate slabe.


La Conpet (COTE) rezultatele sunt undeva intre neutre si slabe, profitul fiind in scadere, insa nu una atat de mare. Putem vorbi mai degraba despre o reintrare in zona de rezultate stabile, cu care compania ne-a obisnuit in trecut.Material rezultate financiare T2 2022 - partea 2.pdf
inchide