Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T2 2021 – partea 1
Al doilea trimestru al anului a venit cu asteptari mari de la majoritatea emitentilor, termenul de comparatie fiind perioada aprilie-iunie 2020, marcata de cele mai dure restrictii anti-COVID de dupa inceputul pandemiei. Unii dintre ei s-au ridicat la inaltimea acelor asteptari, insa au existat si deziluzii.

Bancile au avut un trimestru foarte bun, cele doua incluse in acest raport, Erste (EBS) si BRD Groupe Societe Generale (BRD) inregistrand cel putin dublari ale profitului trimestrial. Erste este, probabil, emitentul cu cele mai bune rezultate per total, fiind aproape de maximul profitului pe ultimii ani la doar putin timp dupa eliminarea restrictiilor anti-COVID. Teraplast (TRP) si OMV Petrom (SNP) au avut la randul lor rezultate bune, in primul caz vorbind despre un profit care tinde sa se apropie de nivelul inregistrat inainte de vanzarea a circa jumatate din business.

Transgaz (TGN), pe de alta parte, a avut de departe cele mai slabe rezultate, fiind din nou pe pierdere trimestriala din cauza multitudinii de cheltuieli cu justificare indoielnica.

Intre ele, mai multi emitenti decat de obicei pentru care e greu de spus daca rezultatele pot fi considerate bune sau proaste. Fie pentru ca rezultatele, desi in crestere, nu sunt la nivelul potentialului, cum e cazul la Conpet (COTE), Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si chiar Antibiotice (ATB), fie, in cazul Alro (ALR), pentru ca rezultatul prost e totusi mai bun decat in 2020.


Rezultate financiare T2 2021 - partea 1.pdf
inchide