Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T1 2022 – partea a 2-a

La fel ca si in cazul emitentilor din materialul de saptamana trecuta, si pentru cei din materialul curent a contat foarte mult felul in care fiecare se raporteaza la inflatie, la pretul energiei si la razboiul din Ucraina. In ciuda acestor elemente cu impact negativ, numarul emitentilor cu rezultate bune l-a depasit pe cel al emitentilor cu rezultate slabe, un semn ca economia este inca intr-o zona pozitiva.

 

Dintre emitentii cu rezultate bune ies in evidenta Digi Communications (DIGI), One United Properties (ONE), Aquila Part Prod Com (AQ) si Impact Developer and Contractor (IMP), prima cu un profit foarte mare dupa vanzarea operatiunilor din Ungaria, a doua cu cresteri mari de profit atat din activitatea de baza cat si din investitii, iar celelalte doua cu rezultate bune din activitatea de baza. Rezultate foarte bune a avut si Transgaz (TGN), insa a fost vorba in principal despre un element neprevazut, in timp ce Purcari nu a avut o crestere mare de profit, insa a fost un pic peste asteptari dat fiind contextul economic.


De partea cealalta, Electrica (EL) a avut din nou cele mai slabe rezultate, de data aceasta in principal din cauza segmentului de distributie. Compa (CMP) a avut o scadere mare de profit din cauza pretului energiei, iar BRK Financial Group (BRK) si Bittnet Systems (BNET) au ajuns pe pierdere in T1 din cauza investitiilor bursiere.


Intre cele doua categorii, Alro a avut in continuare pierdere, insa in scadere mare fata de T1 2021, iar Transport Trade Services (TTS) a avut o scadere de profit, insa de o amplitudine mica avand in vedere contextul.Material rezultate financiare T1 2022 - partea a 2-a.pdf
inchide